Nyheter/Blogg

Nu får ytterligare 300 fritidshus ski-in-ski-out i Hemavan

Av Pontus Lindh
18 januari, 2019 i Nyheter i Hemavan

Nu är det klart att Fjällkedjan bygger en ny skidlift i Hemavan. Den nya liften ska stå klar inför säsongen 2019/2020 och ger Hemavans besökare tillgång till mer och bättre skidåkning samtidigt som den nya liften innebär att 300 fritidshus får bästa ski-in-ski-out läge. Hemavan Alpint AB kommer vara ansvariga för driften av den nya liften.

Fjällkedjan som är ett dotterbolag till det norska bolaget HHO Gruppen har sedan 2005 varit en viktig spelare för Hemavans utveckling då de byggt fler än 300 fritidshus och där ytterligare 300 fritidshus är planerade inom de kommande åren. Freddy Olsén VD för Fjällkedjan Hemavan AB säger så här om satsningen på en ny lift i Hemavan.

– Vi är såklart väldigt glada att vi tillsammans med Hemavan Alpint får möjlighet att fortsätta utveckla Hemavan som skidort. Den nya liften är en så kallad knapplift och kommer skapa en betydligt bättre produkt för alla som bor och vistas i området samtidigt som den ger oss möjligheten att fortsätta skapa attraktiva och unika fjällstugor till alla som uppskattar en aktiv livsstil i fjällen.

Byggnationen av den nya liften beräknas påbörja i maj/juni 2019 för att vara klar inför säsongen 2019/2020. Liften är placerad i området Fjällforsen och sträcker sig 750 meter upp på fjället. Gästen kommer enkelt och smidigt ta sig vidare till övriga liftar i Hemavans skidområde och samtidigt kommer de gäster som bor i området ta sig hela vägen till dörren efter skiddagens slut.

– Fjällkedjan har under de senaste snart 15 åren bidragit stort till att fler gäster får möjligheten att uppleva och trivas i Hemavan. Att Fjällkedjan nu bygger en ny lift som vi ska driva innebär såklart en bättre skidprodukt, men det innebär även att fler kan lämna bilen hemma när de beger sig ut i skidbacken vilket både är smidigt för gästen samtidigt som det bidrar till ett mer hållbart Hemavan. Detta säger Thomas Ringbrant VD för Hemavan Alpint AB.

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Liftens längd 750 m
Liftens kapacitet Cirka 900 personer i timmen
Pistens längd och svårighetsgrad Pisten är en blå nedfart och mäter cirka 800 meter
När är liften färdig? Inför säsongen 2019/2020
Antal stugor och bäddar i området Fjällforsen 300 stugor/1800 bäddar
Planerade stugor/bäddar kommande åren 300 stugor/ 1800 bäddar

För mer information kontakta:

Freddy Olsén, VD Fjällkedjan Hemavan AB
Tel: +479170 87 20
E-post: freddy@hho.no

Thomas Ringbrant, VD Hemavan Alpint AB
Tel: 070-392 36 62
E-post: Thomas.ringbrant@hemavan.nu