Nyheter/Blogg

Spaden i jorden för ny skidlift och vidare utbyggnad i Hemavan

Av Pontus Lindh
18 juni, 2019 i Nyheter i Hemavan

Det har satsats stort i Hemavan de senaste åren där Hemavan Alpint har investerat cirka 130 MSEK i form av Hemavan Gondol, Björk – Topprestaurang & Fjällbar, nytt snösystem, värmestuga och backbelysning. Nu är första spadtaget i marken för Hemavans nästa stora satsning – Fjällforsliften och 1200 nya bäddar i Gondolbyn.

Hemavan fortsätter att expandera i två nya områden – Fjällforsen och Gondolbyn. Tidigare i vinter kunde vi meddela att Fjällkedjan AB, dotterbolag till HHO Gruppen, bygger en knapplift i sitt område Fjällforsen. För de fritidshus som redan finns där, och för de ca 300 fritidshus som planeras byggas, innebär detta ett attraktivt ski-in-ski-out-läge, direkt access till fjället och mindre behov av bilen.

Vi är såklart väldigt glada att vi tillsammans med Hemavan Alpint får möjlighet att fortsätta utveckla Hemavan som skidort. Den nya liften kommer skapa en betydligt bättre produkt för alla som bor och vistas i området. Vårt mål är att fortsätta skapa attraktiva och unika fjällstugor till alla som uppskattar en aktiv livsstil i fjällen”, säger Freddy Olsen, HHO Gruppen.

Fjällforsliften kommer att sträcka sig 750 m upp på fjället, och i anslutning till denna kommer en ca 800 m lång blå backe (klassificering av svårighetsgrad) att iordningställas. Här kan föräldrarna njuta av vinterfjället på bästa sätt medan barnen övar upp skidåkningen på perfekt manchester och åker i knappliften själva. Från Fjällforsliften kommer man sedan, via transportsträckor, att kunna ta sig vidare till övriga liftar i Hemavans skidområde. Byggnationen beräknas färdig inför säsongsstart.

I den andra änden av byn och området Gondolbyn startar man i veckan arbetet med att iordningsställa infrastruktur och mark för kommande byggnationer av boenden med ca 1200 nya bäddar. Thomas Ringbrant, VD Hemavan Alpint AB, säger:

– Hemavan Alpint’s investering i Gondolbyn är en satsning som gör att Hemavan växer ytterligare med boende i direkt anslutning till den nya Gondolliften och en unik skid- och fjällmiljö. Här har investerare möjlighet att tillsammans skapa ett fantastiskt boendeområde i direkt förbindelse till vinter- och sommaraktiviteter.

Området ligger med bästa läge intill skidbackar, barnens favorit Lämmellandet, skiduthyrning, restaurang och Hemavan Gondol. Hemavan Alpint AB säljer byggrätterna i området till investerare som har möjlighet att skapa en unik produkt i de svenska fjällens pärla – Hemavan.

För mer information kontakta:
Thomas Ringbrant, VD Hemavan Alpint AB
Tel: 070-392 36 62
E-post: Thomas.ringbrant@hemavan.nu