Nyheter/Blogg

Nu byggs Fjällforsliften och 1500 nya bäddar i Gondolbyn

Av Pontus Lindh
10 september, 2019 i Nyheter i Hemavan

Hör vår VD Thomas Ringbrant berätta om byggnationerna av Fjällforsliften samt satsningen på 1500 nya bäddar i Gondolbyn.

Lagom till jul kan vi åka skidor i nya nedfarter i området Fjällforsen. Här byggs en ny lift som sträcker sig 800 meter upp på fjället och som ger tillgång till en helt ny nedfart som passar utmärkt både för stora och små skidåkare. I anslutning till liftens dalstation kommer det även byggas servicehus med värmestuga och toaletter. Från Fjällforsliften kommer det vara möjligt att ta sig vidare med skidor till övriga liftar och nedfarter i Hemavans skidområde.

Samtidigt som Fjällkedjan AB bygger en ny skidlift i Fjällforsområdet är Hemavan Alpint i full gång med att förbereda med vatten och avlopp till omkring 1500 nya bäddar som planeras att byggas i Gondolbyn.

För mer information kontakta:

Thomas Ringbrant VD, Hemavan Alpint AB
thomas.ringbrant@hemavan.nu