Nyheter/Blogg

Ny gastronomisk upplevelse i Hemavan

Av Pontus Lindh
16 september, 2019 i Nyheter i Hemavan

Genom evenemangetHemavan Fjällgourmet ska maten och drycken lyftas fram i strålkastarljuset. Helgen 30 januari-2 februari bjuder destinationens alla restauranger gemensamt in till unika smakupplevelser i allt från dryckesprovningar och försäljning av lokalproducerade matprodukter till unika middagssittningar med gästspel av Michelin-prisade restauranger.

För gästerna som söker sig till Hemavans snörika fjäll är maten och drycken en viktig del för att upplevelsen ska bli god. I månadsskiftet januari/februari presenterar destinationen ”Hemavan Fjällgourmet”. Förhoppningen är att det blir en årligt återkommande helg i maten och dryckens tecken där alla restauranger på destinationen kommer bjuda på en särskild matupplevelse – unik för detta tillfälle, för restaurangen och för gästerna.

  • Tanken med Hemavan Fjällgourmet är att få erbjuda det Hemavan är bäst på men med en guldkantad touch – en fantastisk fjällupplevelse med skidåkning hela dagen kantad av god lunch och fika i backrestaurangerna, dryckesprovningar, provsmakning och försäljning av lokala matprodukter, afterski och middagar utöver det vanliga. Avrunda på dansgolvet eller med knarrande snö och norrsken på vägen hem.

Hemavan Fjällgourmet äger rum på restauranger i Hemavan 30 januari till 2 februari 2020. Illustration: Sigmar Metodbyrå

Programmet för helgen kommer släppas eftersom på hemavan.nu och i Hemavan Tärnaby’s sociala kanaler men redan nu avslöjas två heta händelser som äger rum under helgen:

Hemavans Högfjällshotell bjuder in Simon Laiti, kocken och ägaren av populära och lovordade Hemmagastronomi i Luleå, att kreera norrländska smaker för dem som besöker hotellet under hela helgen. På Björk Topprestaurang och Fjällbar äger ett gästspel rum under lördagen. Det är Storumansonen Anton Bjuhr, delägare av den hyllade restaurangen Gastrologik i Stockholm med två stjärnor i Guide Michelin, som skapar en unik middagssittning på fjällrestaurangen med hela stjärnhimlen utanför fönstret. Det blir en helhetsupplevelse och en fusion av Björks vackra arkitektur och Gastrologik’s prisade smaker. För de som inte lyckas knipa en plats på Björk bjuder Anton på ett kulinariskt smakprov i Hemavan Gondol dagtid.