Nyheter/Blogg

Bästa tänkbara start på 2020 med över en meter snö i Hemavan

Av Pontus Lindh
9 januari, 2020 i Nyheter i Hemavan

Snökanonen från väst har kommit till Hemavan vilket gett bästa tänkbara start på 2020. Snödjupet i Hemavan mäter nu hela 110 centimeter.

Hemavan har fått bästa tänkbara start på 2020 där snön fullkomligen har vräkt ner de senaste dagarna. Snödjupet har passerat meterstrecket och nu jobbas det för fullt med att ta hand om all snö för att kunna öppna Kungsliften till helgen.

– Tack vare den stora mängd natursnö som kommit kan vi erbjuda en riktigt bra skidprodukt till alla som är sugna på snö och skidåkning. Liftarna i lågzon har varit öppna sedan i slutet av november och Kungsliften öppnade till stolpe 12 under mellandagarna. Nu går våra pistmaskiner dygnet runt för att kunna ta hand om all snö som har kommit. Vår målsättning är att kunna öppna Kungsliften till toppen på lördag. Detta säger Thomas Ringbrant, VD på Hemavan Alpint AB.

Intresset för snö och skidåkning har varit stort i början av säsongen och när man blickar framåt ser det ut att bli en fortsatt bra vintersäsong i Hemavan.

– Från säsongsöppningen till och med 31 december har skidpassförsäljningen ökat med 17 % i jämförelse med föregående år. Att jämföra beläggningssiffror med föregående år är svårt då antalet stugor som förmedlas via hemavan.nu har ökat kraftigt det senaste året. Men det råder inga tvivel om att det ser väldigt bra ut inför kommande vinterveckor. Detta säger Pontus Lindh, Marknadschef på Hemavan Alpint AB.

HAR DU EN STUGA I HEMAVAN DU VILL HYRA UT?

Kontakta oss

SYTERSKALET VÄXER FRAM

läs mer