Nyheter/Blogg

Gränshandelsmarknaden i Tärnaby ställs in

Av Pontus Lindh
24 april, 2020 i Nyheter i Hemavan

Visit Hemavan Tärnaby har idag beslutat att inte genomföra Gränshandelsmarknaden i Tärnaby i sommar. Beslutet var tungt att ta eftersom Gränshandelsmarknaden i sin nuvarande form har genomförts årligen i nästan 40 års tid.

Vi fattar det här beslutet redan nu med utgångspunkt från de rekommendationer som kommer från regeringen och folkhälsomyndigheten gällande större folksamlingar och med respekt för vårt gemensamma ansvar att begränsa smittspridningen.

– Vi vet att Gränshandelsmarknaden är en höjdpunkt för många bofasta, hemvändare och besökare vilket gör det här beslutet extra tungt att fatta. Vi riktar nu om arbetet och hoppas på ett stort engagemang hos företag, ortsbor och föreningar i att göra Gränshandelsmarknaden 2021 till den bästa någonsin. Säger Anders Persson, ordförande i Visit Hemavan Tärnaby.