Nyheter/Blogg

Hemavan Alpint söker operatör till fjällvärldens mest spektakulära topprestaurang

Av Pontus Lindh
27 april, 2020 i Nyheter i Hemavan

Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk till en upplevelse utöver det vanliga. Nu söker Hemavan Alpint en operatör som ska fortsätta driva topprestaurangen med start hösten 2020.

Om Hemavan Alpint

Hemavan är norra Sveriges största skidort och ligger mitt i riktiga fjällen i Lappland/Västerbotten. Anläggningen är privatägd med drygt 70 medarbetare under vintersäsong. Vi har skidåkning som passar alla åkare, från barnfamiljer till freeride och allt däremellan. Hemavan Alpints verksamhet omfattar driften av liftar, pister och längdspår, evenemang ute och inne samt verksamhet på skiduthyrningar, logiförmedling och restauranger. 2018 blev vi framröstade som Årets Skidanläggning av SLAO.

Om Björk – Topprestaurang & Fjällbar

På Björk vill vi hedra naturen omkring oss och genom att hämta inspiration från världens alla hörn skapa en internationell innovativ meny på lokala och ekologiska råvaror. Vi vill arbeta så nära naturen som möjligt med produkter från våra fjäll, skogar och sjöar och tror på ett starkt samarbete med lokala eldsjälar som också värnar om våra storslagna omgivningar.

Björk är placerad uppe på fjället i anslutning till Hemavan Gondol och Solkattsliften. Restaurangen har cirka 70 platser inomhus samt en uteservering som är populär under vårvintern och sommaren. Björk håller öppet dagtid samt vissa kvällar under vintersäsongen. En kvällsmiddag på Björk är en upplevelse utöver det vanliga både när det gäller maten men även känslan att vara på fjället när ingen annan är där bidrar till upplevelsen. Kvällstid erbjuder vi gästerna transport med pistmaskin till och från middagen vilken såklart också bidrar till helhetsupplevelsen.

Vi söker en uppdragstagare/operatör som:

  • Driver restaurangen som sin egen men med ett nära samarbete med oss på Hemavan Alpint
  • Har stor kärlek till matlagning och fina råvaror
  • Uppskattar estetik och kreativitet i matlagning
  • Har ett glatt humör samt är lösnings- och samarbetsorienterad
  • Trivs att arbeta i en fantastisk fjällmiljö
  • Fortsätter att skapa attraktiva menyer samt utvecklar Björks produkter och koncept
  • Har kvalitet och gästnöjdhet som sina ledord
  • Ansvarar för myndighetstillstånd

Ersättning

Ersättning utgörs i form av hyra.

Intresserad?

Kontakta vår VD Thomas Ringbrant för mer information.
Tel: 070-392 36 62
E-post: thomas.ringbrant@hemavan.nu

Du hittar fler bilder och inspiration på Björks Instagram och Facebook.