Nyheter/Blogg

Spaden i marken för en växande Gondolby

Av Pontus Lindh
21 april, 2021 i Boende, Nyheter i Hemavan

Bygget av de första 21 bostadsrätterna i BRF Gondolgränd 5 har startat. Redan till midsommar planeras huskroppen att resas och i mars nästa år är det dags för inflyttning i moderna fjällbostäder med bästa läge vid Hemavan Gondol.

Nu är spaden (grävmaskinen) i marken och färdigställandet av grunden till det första av 15 större fastigheter i Gondolbyn har börjat. Redan vid midsommar ska stommen till huset vara på plats och i mars nästa år är det dags för inflyttning i 21 moderna fjällbostäder.

Den här dagen har jag längtat efter och det känns verkligen spännande att vara igång med bygget. Nu ser vi fram emot att följa förverkligandet av huset som jag är övertygad om kommer bli ett välkommet tillskott i ett växande Hemavan. Det säger Björn Halling, ägare och projektledare för BRF Gondolgränd 5.

Björn Halling, ägare och projektledare av Gondolgränd 5.

Huset som byggs har suveränt ski-in-ski-out-läge ett stenkast från populära Hemavan Gondol, pisterna och barnfamiljernas favorit – Lämmellandet. Sommartid blickar du ut över grönskande sommarfjäll från balkongen och med gondolliften som närmsta granne tar du dig snabbt och smidigt upp på fjället där den världsberömda Kungsleden möter dig vid gondolliftens toppstation.

Huset byggs av Contractor och kommer bestå av 21 bostadsrätter på mellan 68 och 113 kvadratmeter. De största lägenheterna har invändiga trappor som leder upp till en loftvåning med takkupor. För dig som är intresserad av att veta mer och se fler bilder av lägenheterna tipsar vi om gondolbyn.se .

BRF Gondolgränd 5 är först ut att färdigställas av de totalt 15 större byggrätterna som Hemavan Alpint säljer i Gondolbyn. Försäljningen av byggrätterna har överträffat alla förväntningar där 12 av 15 byggrätter nu är sålda. Totalt omfattar området 1200 nya bäddar där vi inom kort kan räkna med att fler hus börjar ta form i den växande Gondolbyn.

Bilder

Mer om Gondolbyn

  • Gondolbyn är ett växande boendeområde i Hemavan i direkt anslutning till Hemavan Gondol och barnfamiljernas favorit Lämmellandet.
  • I dagsläget finns omkring 125 stugor och lägenheter i Gondolbyn och många av dessa går att boka för den som planerar sin nästa fjällsemester i Hemavan.
  • Även i den övre delen av Gondolbyn fortsätter utvecklingen med byggnationer av fjällbostäder i Ski-Lodge-stil.