Nyheter/Blogg

Rekordmånga besökte Hemavan i sommar

Av Pontus Lindh
29 september, 2021 i Nyheter i Hemavan

Det har varit full aktivitet i Hemavan där rekordmånga besökare valt en aktiv fjällsemester i sommar. Antalet gäster som bokat boende i Hemavan har ökat med hela 56 % jämfört med tidigare toppnotering*. Hemavan Alpints gästundersökning visar också att 28 % av alla gäster som besökt Hemavan i sommar var där för första gången.

I söndags avslutades Hemavan Alpints sommarsäsong och det är tydligt att allt fler väljer en aktiv fjällsemester även på sommaren. Fjällvandring längs Kungsleden och andra storslagna vandringsleder är den populäraste aktiviteten sommartid.

Det är väldigt kul att se att fler väljer att semestra hos oss sommartid. Antalet gäster som bokat boende via oss har ökat med hela 56 % när vi jämför med sommaren 2019 som tidigare var vår rekordsommar. Vi ser även att våra gäster uppskattar det bekväma med att låta Hemavan Gondol ge skjuts upp på fjället. Liftkortsförsäljningen har ökat med 11 % i jämförelse med den tidigare rekordsommaren 2019 vilket innebär att omkring 10 000 gäster färdats med Hemavan Gondol i sommar. Detta säger Toni Franz VD för Hemavan Alpint AB.

Att kunna kombinera en aktiv semester med god mat och dryck ser också ut att vara något som varit uppskattat av fjällvandrare i sommar.

Sommaren har överträffat alla våra förväntningar både när det gäller antalet gäster och försäljning. Vi hade lika hög omsättning i juli som vi brukar ha i februari vilket är en av våra bättre månader på vintersäsongen. Detta säger Anders Persson som driver restaurang Anders i Hemavan.

*Antalet gäster som bokat som bokat boende via hemavan.nu med ankomst perioden 15 juni – 30 september i jämförelse med samma period 2019.

För mer information kontakta:

Toni Franz, VD Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-567 77 44
E-post: toni.franz@hemavan.nu

Pontus Lindh, Marknadschef Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-894 76 60
E-post: pontus.lindh@hemavan.nu