Nyheter/Blogg

Snart dags för säsongspremiär

Av Pontus Lindh
19 november, 2021 i Nyheter i Hemavan

Vi är många som har längtat och på fredag den 26 november är det äntligen dags för säsongens första svängar i Hemavan.

Längtan efter det knastrande ljudet under pjäxorna, den goda lunchen mellan åken och tiden tillsammans med familj och vänner i stugan efter en dag i backen är stor. Snart behöver vi inte vänta längre. Fredag den 26 november är det nämligen dags att inleda en ny vintersäsong med massor av härlig skidåkning i Hemavans storslagna fjällvärld.

Centrumbacken, Lilla Lämmeln och rail-linje

Den senaste tiden har gett oss varierande väder med både varmt – och kallt väder samt en del natursnö som färgat backen vit. Med rådande snöläge kan vi garantera öppning av Centrumbacken, Lilla Lämmeln samt en rail-linje i Hemavan Snowparks nedre del under premiärhelgen 26-28 november. För dig som gillar att hänga i parken kommer även evenemanget Hemavan Open äga rum.

När öppnar Lämmellandet och gondolområdet?

Med rådande snöläge är det för tidigt att ge besked om öppningen av liftar – och pister i gondolområdet. Vi behöver en period med kallare väder (vilket ser ut att vara på gång) innan vi kan ge besked om öppning i detta område. Vi återkommer här och i våra sociala medier så snart vi har mer information om öppningsdatum för gondolområdet.

Hoppas ni längtar lika mycket som vi, och om ni inte har bokat boende så tipsar vi om vårt paketerbjudande där boende och skidpass ingår till rabatterade priser.

Vi ses i backen!