Nyheter/Blogg

Bästa vintersäsongen någonsin i Hemavan

Av Pontus Lindh
23 juni, 2022 i Nyheter i Hemavan

Hemavan summerar sin bästa vintersäsong någonsin där liftkortsomsättningen ökat med hela 86 % från föregående år och med 21 % från den tidigare rekordsäsongen 18/19.

Den 1 maj avslutades vintersäsongen i Hemavan och man kan nu konstatera att Hemavan gör sin bästa vintersäsong någonsin. Liftkortsomsättningen ökade med hela 86 % från föregående år och med 21 % från den tidigare rekordsäsongen 2018/2019.

Markus Eriksson är VD för Hemavan Alpint och lyfter flera anledningar till att Hemavan lyckats locka rekordmånga besökare i vinter.

Under vintersäsongen släppte pandemin sitt grepp och landsgränserna kunde öppna igen. Att vi fått hälsa våra norska och finska gäster välkomna tillbaka till Hemavan har såklart varit starkt bidragande till ökningen. Vi ser även att fler gäster från Norrlandskusten och Mälardalen väljer att besöka oss än tidigare år. Ett aktivt jobb med att förstärka vår logiförmedling är en annan viktig faktor som gör det möjligt för fler gäster att besöka oss. Att vi dessutom lyckats öppna upp hela vårt skidsystem med Kungsliften i spetsen tidigt på säsongen gör att våra gäster väljer att besöka oss vid fler tillfällen under säsongen.

 

Hemavan är i en expansiv period där man ser en positiv utveckling även på kommande år. Den 13 april var en historisk dag för Hemavan när det nya fjällområdet Syterskalet presenterades vilket är den i särklass största satsningen någonsin i området. Utöver satsningarna på nya Syterskalet har Hemavan Alpint beslutat om ytterligare investeringar inför kommande vintersäsong.

Vi har beslutat att investera 10 MSEK inför kommande vintersäsong vilket kommer ge oss en ny fjällrestaurang, ett renoverat fjällcafé och ny skidåkning i form av en 5 km lång nedfart från Kungsliftens topp ner till gondolens dalstation. Den nya nedfarten är den första i vårt nya fjällområde Syterskalet. Den som besöker Hemavan i sommar kommer också märka att det är mycket som händer i det nya fjällområdet där samtliga nedfarter kommer markberedas samtidigt som vägar till den första etappen av boendeområdet färdigställs.