Nyheter/Blogg

Hemavan Tärnaby blir Hemavan och Tärnaby

Av Pontus Lindh
30 augusti, 2022 i Nyheter i Hemavan

De två skidorterna Hemavan och Tärnaby har länge kommunicerats som en och samma skiddestination genom ett och samma varumärke. Nu har Hemavan Alpint och Tärnaby Alpint gemensamt beslutat att dela varumärket för att på så sätt göra det tydligare för gästerna att ta del av respektive destinations utbud.

Hemavan och Tärnaby är idag två skidorter i Norrland som erbjuder förstklassiga fjällupplevelser till tusentals besökare både sommar och vintertid. Hemavan Alpint äger och driftar skidanläggningen i Hemavan medan Tärnaby Alpint gör detsamma i Tärnaby. Pontus Lindh är Marknadschef på Hemavan Alpint och säger så här om förändringen som börjar gälla från och med 30 augusti:

– Hemavan och Tärnaby är idag två skidorter med många likheter, men också skillnader. För att tydliggöra respektive destination har vi tillsammans med Tärnaby Alpint kommit fram till att våra två skidorter kommer utvecklas bäst med en ny profilering och tydlighet av varumärkena. På så sätt blir båda våra kundlöften tydligare vilket blir bättre för oss, och framför allt för våra gäster.

Förändringen kommer främst märkas visuellt då Hemavan Alpint och Tärnaby Alpint från och med nu får sina egna visuella identiteter och webbplatser. Samarbetet kring ett gemensamt liftkort fortsätter vilket innebär att gäster även fortsättningsvis kan åka skidor i båda orterna med ett och samma liftkort.

– Vi fortsätter att ha ett nära samarbete och kundperspektivet har legat till grund när vi bestämt vilka delar som vi jobbar gemensamt med och vilka som vi behöver lyfta var för sig. För vår del innebär detta framför allt att vi nu kan tydliggöra Tärnaby Alpint för gästerna och lyfta fram skidåkningen i Tärnaby. Nu ser vi fram emot säsongen som kommer och att få välkomna både nya och återkommande gäster, säger David Johansson vd för Tärnaby Alpint.

Hemavan Alpints webbplats byter namn från hemavantarnaby.com till hemavan.nu där du precis som tidigare kan ta del av inspiration, information och bokning. Tärnaby Alpint lanserar sin nya webbplats tarnabyalpint.se där du hittar information och inspiration från Tärnabys skidanläggning. Det gemensamma liftkortet som gäller för båda orterna bokar du enkelt på respektive webbplats.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

David Johansson, VD på Tärnaby Alpint AB
David@tarnabyalpint.se
+46(0)70-601 81 25

Markus Eriksson, VD på Hemavan Alpint AB
markus.eriksson@hemavan.nu
+46(0)70-518 04 73

Pontus Lindh, Marknadschef på Hemavan Alpint AB
Pontus.lindh@hemavan.nu
+46(0)70-894 76 60