Nyheter/Blogg

Första elskotrarna på plats i Hemavan

Av Pontus Lindh
29 februari, 2024 i Nyheter i Hemavan

Två elskotrar från Taiga har anlänt till Hemavan Alpint i Västerbotten. Det är världens första serietillverkade elskoter som nu ska användas i driften av skidanläggningen. Elskotrar är ett led i Hemavan Alpints arbete med att minska sina utsläpp.

Elskotrar från kanadensiska företaget Taiga är nya på marknaden där Hemavan tillsammans med Skistar, Idre Fjäll och Branäs är de skidorterna i Sverige som numera kan stoltsera med elskotrar från Taiga.

– Vi lever och verkar i fjällvärlden och vill utvecklas på ett hållbart sätt så vi är både stolta och glada över att tidigt vara en del av utvecklingen av eldrivna skotrar. Det ska bli otroligt spännande att se hur de fungerar i driften och vi tror att många kommer att uppskatta att de är tysta, säger Markus Eriksson VD på Hemavan Alpint.

Skotrarna ska användas i den dagliga driften inom skidanläggningen. En skidanläggning har bra förutsättningar för elskotrar då man ofta kör kortare sträckor och har bra laddningsmöjligheter.

Hemavan Alpint har sedan vintersäsongen 21/22 också valt att tanka sina pistmaskiner med den förnybara dieseln, HVO100. Att byta från vanlig diesel till förnybart drivmedel har minskat Hemavan Alpints utsläpp med 80 %.

– HVO100 till pistmaskiner och elektrifiering av skotrar är en del av vårt arbete med att minska våra utsläpp och påverkan på miljön. Att nu äntligen ha elskotrar på plats är en viktig milstolpe i vårt arbete framåt, säger Markus Eriksson.

OM TAIGA
Taiga Nomad är världens första serietillverkade eldrivna snöskoter. Standardmodellen har 90 hk, en räckvidd på upp till 100 km och väger 341 kg. Läs mer på https://www.taigamotors.com/products/nomad

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

Markus Eriksson, VD, Hemavan Alpint AB
markus.eriksson@hemavan.nu
+46(0)70-518 04 73

Pontus Lindh, Marknadschef, Hemavan Alpint AB
Pontus.lindh@hemavan.nu
+46(0)70-894 76 60