Nyheten som tar oss till nästa nivå

Ännu en vinter är i antågande. En vinter, med många roliga nyheter.

För vår del innebär säsongen 2017/2018 en extra spännande premiär och en riktigt stor händelse – Hemavan Gondol är på plats! Kommer den att infria alla förväntningar och kunna ge våra gäster en prima tur upp till toppen? Med största sannolikhet kommer du som gäst att få en trevlig och lättsam tur med makalös utsikt. Från toppen har du alla möjligheter till fantastisk skidåkning, nästan i alla väderstreck.

Den toppturssugne kan enkelt ta sig in i Kobåset och utmana både mod och knäleder i offpisten. Åk klokt, bara. Ta inga onödiga risker. Om en i gruppen vill vända – lyssna på den personen. Magkänslan har räddat många från konsekvenserna av dåliga snölager.

Pisträven kan vända näsan neråt Hemavan igen och se fram emot 665 fallhöjdsmeter fin åkning ner till dalen.

Längdåkaren kan njuta den fina kvaliteten i våra preparerade längdspår. Vi kan erbjuda tidig start och riktigt bra spår under hela vintersäsongen. Ett hett tips för dig som kommer hit lite längre fram under vintern är att prova våra kalfjällspår – en riktigt häftig fjällupplevelse!

Hemavan och Tärnaby ligger gudomligt naturskönt. Här går det nästan att blunda för att det pågår en hel värld med konflikter och klimatförändringar bortom horisonten. Men vi behöver också ta ansvar. Ansvar för att vi också gör avtryck i det stora. Vi på destinationen arbetar på olika sätt för en hållbar utveckling och det hoppas vi märks när ni besöker oss.

Ett område vi arbetar med är med att underlätta för dig som gäst att kunna röra dig på ett hållbart sätt i på fjället. Sunt förnuft och respekt för djur, natur och medmänniskor räcker långt. Det vi kan bidra med är ytterligare kunskaper kring vad du ska tänka på i vissa områden och situationer olika tider på året för att exempelvis inte störa djurlivet. Håll dig informerad – vi hjälper dig!

Nu väntar vi på alla vinterns faser, med kalla gnistrande dagar, sedan de mer snörika dagarna innan vårvinterns ljusa dagar med värmande sol kommer. Alla delar av vintern har sin tjusning – hoppas ni vill komma och dela vinterupplevelser med oss!

Av: Sofi Marberg, verksamhetschef Visit Hemavan Tärnaby