Smarta sätt att åka på skidresa billigt

Vem säger att skidresor måste spräcka plånboken? Med smarta val och förmånliga erbjudanden kan du uppleva fantastiska fjälläventyr utan att bränna hål i plånboken. Här är några tips och erbjudanden som hjälper dig att maximera skidglädjen till minimal kostnad.

1. Boka tidigt eller sista minuten

Boka tidigt

Genom att boka din skidresa i förväg kan du dra nytta av tidiga bokningsrabatter och säkra de bästa priserna på boende och liftkort. Inom kort öppnar bokning av nästa vinter med boka-tidigt-rabatt. Signa upp dig på vårt nyhetsbrev så får du veta när kampanjen startar.

I vårt nyhetsbrev får du veta när erbjudanden släpps

Prenumerera här

Sista minuten:

Å andra sidan kan sista minuten-erbjudanden vara ett utmärkt sätt att få fantastiska priser, speciellt om du har flexibilitet i dina resplaner. Våra sista-minuten-priser ser du direkt i bokningen.

 

2. Undvik högsäsonger
Åk utanför lovveckorna eller högsäsonger som nyår, sportlovsveckor och påsk. Det är oftast lugnare och priserna lägre om du åker andra veckor. Perioden före jul, veckorna mellan nyårs och sportlov, samt veckorna efter påsk erbjuder mycket skidåkning för mindre budget.

 

3. Åk på kortvecka

Boendet tenderar att vara billigare under vardagar, oftast söndag – torsdag eftersom de flesta föredrar helgerna.

Rabatterade boenden listas tydligt i bokningen.

Sök boende

4. Åk tillsammans

Boendet är en större del av resan och ett sätt att spara är att dela kostnaderna genom att hyra en stuga tillsammans med vänner eller familj. Det kan dessutom blir väldigt trevligt!

5. Självhushåll och packa ryggsäcken med favoritlunchen

Självhushåll

Överväg att bo i en stuga eller lägenhet där du kan laga din egen mat. Detta kan spara mycket pengar jämfört med att äta ute varje dag.

 

Tag med matsäck

Planera och packa en välfylld matsäck med fika och varm dryck innan du beger dig ut. Runt om i skidsystemet finns det många platser att pausa på och där kan du också grilla.
Men ibland kan det vara skönt att komma in i värmen och unna sig något speciellt och då finns flera restauranger i olika prisklasser på berget. Låt oss tipsa om till exempel Anders barnmeny med hamburgare för 42 kr, Vides varma macka för 55 kr eller Folkesburgaren inkl dryck för 100 kr

6. Har du kontakter?

Kanske kan du hyra stuga via jobbet, en granne eller en kompis?  Ibland kan det löna sig att höra sig för. När boendet är fixat kan det sedan vara idé att spana in vårt liftkorterbjudande med 8 dagars skidåkning till priset av 6.

 

7. Nyttja erbjudanden och paket

Utforska erbjudanden och paket som inkluderar boende och liftkort till förmånliga priser. För dig som väljer Hemavan så rekommendera vi att du titter på några av våra bästa erbjudanden

 

Skidsnåla veckor i Hemavan:
  • Boende och liftkort kraftigt rabatterade.
  • 50% rabatt på liftkort och 10% rabatt på boende.
  • Erbjuds under januari, februari och i april.

 

Lenny Lämmels familjeveckor i Hemavan:
  • Boende söndag-torsdag med 10% rabatt.
  • 25% rabatt på vuxenliftkort i 5 dagar.
  • Gratis liftkort och skidutrustning i 5 dagar för barn 0-6 år.
  • Upplev familjeäventyr med Hemavans älskade maskot Lenny Lämmel.

 

Sportlovspaket i Hemavan:
  • Boende och liftkort till rabatterade priser.
  • 10% rabatt på boende och 15% rabatt på liftkort.
  • Perfekt för familjer under sportlovet när snön är på sitt bästa.

 

Med dessa smarta tips och förmånliga erbjudanden blir din skidresa inte bara minnesvärd utan också ekonomiskt fördelaktig. Så, sikta mot fjällen och låt skidäventyret börja! 🏂❄️