Nyheter/Blogg

Femton nyheter för hela familjen!

Av Pontus Lindh
11 november, 2015 i Nyheter i Hemavan

Säsongen 2015-2016 bubblar det av aktivitet i Hemavan Tärnaby. Nya restaurangtillskott, nytt snösystem, ny belysning, mer skidåkning och ett ständigt växande aktivitetsutbud borgar för en bättre fjällupplevelse än någonsin. Här nedan listar vi vinterns alla nyheter, stora som små!

 

Björk – Topprestaurang & Fjällbar

Hemavans nya topprestaurang invigs helgen 11-13 december.

Hemavans nya topprestaurang invigs helgen 11-13 december.

Vinterns största nyhet är Hemavans nya topprestaurang Björk som lär bli en självklar favorit för alla fjällfantaster. Björk har plats för nästan 200 gäster, en solsäker terass och en spännande meny med en oslagbar utsikt över våra riktiga fjäll. Bakom formgivningen står den välrenommerade byrån Murman arkitekter, som tidigare uppmärksammats för sina spännande projekt i bland annat Idre, Åre och Riksgränsen samt Microsofts huvudkontor i Stockholm. Invigningen sker under Luciahelgen 11-13 december. Läs även intervjun med Staffan Alfredsson där han berättar mer om Björks koncept och annat som är på gång i restaurangen i vinter.

 

Nytt Snösystem & ny belysning ger längre säsong
Nytt snösystem byggs i Lämmellandet och i nedfarten Snobben, dessutom byggs ny belysning i nedfarten Snobben, i Lämmellandet samt från Centrumliftens topp via Norrstråket ner till Norrliftens dalstation, vidare från den nya topprestaurangen via Hotellstråket ner till Centrumbacken. Det nya snösystemet och belysningen gör att säsongen förlängs i Hemavans västra del vilket innebär att hela Hemavans skidsystem är öppet tom 1 maj! Mer skidåkning helt enkelt!

Nytt stugområde tar form i Hemavans västra del

illustration

Hemavan Ski Lodge bygger nya stugor/lägenheter i Hemavans västra del.

Hemavan Ski Lodge bygger nya moderna stugor/lägenheter i äkta Ski-Lodge-stil i Hemavans västra del. Ett nytt hus planeras vara klart till påsken 2016! För mer information kontakta fastighetsförmedlare Lollo Vedbring.

 

 

 

 

Lappkastet byggs om
Hemavans största bar – och nattklubb renoveras med nya toaletter, en förbättrad bar och en mer välkomnande atmosfär. Klart till öppningen 26 dec 2015!

Solkattens skidshop byggs om
Skidshopen som ligger placerad i Hemavans västra del med direkt anslutning till backar och barnenes favoritområde Lämmellandet byggs om där fokus är att förbättra för våra gäster som vill hyra sin skidutrustning hos oss. Klart december 2015!

Flygsuccén som lyfter

Flygbild1600pix

Nu erbjuder vi otroligt låga priser till alla som vill ta flyget till Hemavan i vinter!

Med landningsbanan blott ett par pjäxkast från centrumliften och kanonpriser på resa, boende och skidhyra är det inte konstigt att Flygpaketet blev en succé. Denna säsong är onlinebokningen igång, så det är enklare än någonsin att boka din skidresa. Surfa in bland våra erbjudanden och läs mer om vårt flygerbjudande!Nya webbkameror
Håll koll på vädret i Hemavan Tärnaby via våra webbkameror! I vinter utökar vi med två nya webbkameror där den ena kameran placeras på toppen av Kungsliften och den andra kameran blir placerad vid Hemavans nya topprestaurang.

Köp/ladda ditt säsongspass med rabatt
Nu kan du köpa/ladda rabatterade säsongspass online! Rabatten gäller om du bokar innan 7 december 2015, därefter gäller ordinarie priser på säsongspassen. Mer information och bokning hittar du här.

Familjen flyttar in i Tärnaby
Modern mat med fokus på vegetariskt och lokala råvaror, nya kaféet FAMILJEN i Tärnaby blir en frisk fläkt på orten. Dessutom utlovar man områdets bästa kaffe och en handplockad ölmeny som knäcker det mesta.

–Tiden är mogen för ett lite modernare koncept, detta känns sjukt spännande, säger Ola Söderlund som öppnar kaféet tillsammans med hustrun Maria.

Ny säsong med Live i Loungen

Krunegård 1

Markus Krunegård uppträder i Hemavan i vinter.

Artisten Ulrik Munter inleder årets upplaga av Live i Loungen den 9 januari. Minst sju upplagor av evenemanget är planerat, och förutom en rad omtyckta musikaliska inslag återkommer dessutom skrattfesten Stand Up Comedy-weekend i Högfjällshotellets loungebar.

– Avslutningen är på Valborgsmässoafton och då uppträder Markus Krunegård, en riktig kanonbokning, säger Staffan Alfredsson, General Manager på Hemavans Högfjällshotell.

Vill man vara säker på sin plats så går det bra att boka biljetter redan nu direkt här på webben.

 
Tärnaby Fjällhotell rustar upp
Tärnaby Fjällhotell gör en rejäl upprustning och renoverar samtliga badrum. Hotellet har bland annat gjort sig känt för sin restaurang som bland annat serverar prisvinnande lokal korv, egenfiskad sik och en utsikt som sätter extra krydda på anrättningen. Dessutom planerar man nya byggnadsprojekt med ski in-ski out läge i anslutning till hotellet.

Lenny Lämmel släpper ny låt och bjuder in artistvänner

presspanetoz copy

Sportlovsfirande med Panetoz i vinter.

Utflykter, dans, tävlingar och bus – Lenny Lämmel är tillbaka med massor av roliga upptåg för våra minsta fjällbesökare. Lenny har även hunnit med att släppa sin första hit-låt ”Lenny lämmel är Bäst” som han kommer att uppträda med på sin alldeles egna scen i Lämmellandet. Dessutom har Lenny Lämmel redan nu bjudit in flera artistvänner till sitt Lämmelland under vintersäsongen. Under Kidz Week 4-10 januari kommer barnens favorit, Mojje, till Hemavan och under sportlovet kommer succégruppen Panetoz uppträda på Lennyscenen. Lyssna på låten ”Lenny Lämmel är Bäst” på Spotify:

Hemavan Snowpark växer
Det blir härliga tillskott av boxar och rails i backen, det i samband med att Snowboardlinjen nu gör Hemavan snowpark till sin hemmaplan. Det blir mumma för alla slopestyleälskare där ute!

Håll dig uppkopplad på Hemavans Högfjällshotell

Högis-hemavan-cmyk
Det är efterfrågat, det är efterlängtat och det är inte en dag för tidigt! I vinter får vi WiFi på hela hotellet, på varenda hotellrum, och inte bara i de publika miljöerna. (ej Kongsgården). Filma dina bästa svängar i backen under dagen, och dela med dina vänner på Instagram efter middagen!

 

Magasin Hemavan Tärnaby har blivit med webb

Omslag-magasin-HT-2016Den populära tidskriften Magasin Hemavan Tärnaby får nu en digital syster. På www.magasinhemavantarnaby.se hittar du fortsättningsvis det mesta från tidningen, och dessutom erbjuds engelskspråkiga varianter av artiklarna. Nu kan du enkelt ta del av innehållet i desktop, på läsplatta och i smartphone.