Nyheter/Blogg

Nytt på Hemavans Högfjällshotell

Av Pontus Lindh
30 november, 2016 i Nyheter i Hemavan

Den 25 november slog portarna upp på Hemavans Högfjällshotell och det har hänt mycket sedan hotellet stängde i maj. Vi har träffat Sofia och Johan som tillsammans med sin personal kommer driva hotellet i vinter. Här kan ni ta del av allt som är på gång på Hemavans största hotell i vinter!

Vi är riktigt taggade på att få jobba i Hemavan i vinter! Sedan Kristoffer och Tobias (Läs tidigare inlägg: Hemavans Högfjällshotell får nya ägare) tog över hotellet i maj har det skett ett riktigt ansiktslyft på de sociala ytorna. Receptionen har blivit en mysig och inbjudande cocktailbar som även sträcka sig in i pianobaren. Pianobaren har i sin tur bytt skepnad till frukostmatsal och lounge. Hela lobbyn/loungen blir en samlingsyta för alla, såväl hotellgäster, stugfolk, turister och bybor, att få komma och ta del av.

Restaurangen har bytt namn och interiör. Restaurang Enar, mer bistro än fine dining förmedlar en härlig vardagsrums-feeling. Sätt dig ned här och njut av en god ost -och charkbricka eller välj något från menyn som kommer vara uppbyggd med en trerättersmeny som varierar dag för dag, med både kött, fisk och vegetariska rätter. Allt för att få en smakupplevelse med kryddor och inspiration från hela världen och framförallt med lokala råvaror.

Afterskin kommer också med nytt, både i färg och form och kommer vara öppen från kl 11:00-18:00 och servera pizza, fika, juicer och goda mackor med härliga råvaror. Förlänger därför öppettiderna på det bästa ski in och ski out läget i Hemavan just för att orka med det sista härliga åken i backen innan livebanden drar igång på vanlig tid 15:00. Kom hit och ta en pizza med din familj eller vänner och bänka dig ner efter go dag i backen och invänta livemusiken. De som vill förmedlas är en härlig familjekänsla, att det är på högis man vill vara efter en dag i backen eller en kväll när man vill umgås med sin familj och sina vänner.

Julborden drar igång i helgen (boka här) och vi kör ytterligare ett julbord nästa helg. Inget kommer att ändras för de stora helger och veckor som nyår, dansbandsveckan, student ski, sportlov etc. Men skillnaden blir väl bara att det är nytt blod som håller i trådarna. Vi vill behålla samma anda och ekumenik som byn haft föregående år.

Så välkommen upp till Hotellet i år igen och ta del av den del som passar dig bäst!

Här kan du kontakta Högfjällshotellet för mer information

Boka boende på Högfjällshotellet online

/ Sofia & Johan med personal