Nyheter/Blogg

Sandra Näslund, en världsmästare tränar i byn

Av Sam Hedman
13 december, 2017 i Nyheter i Hemavan

Tidiga försäsongsmornar oavsett väder tränar Sandra Näslund och de andra i skicrosslandslaget. När inga andra åkare vaknat tar de Centrumbacken i besittning. Hemavan är träningsanläggning för gänget.

I höga farter kör de på med storslalomsvängar och hopp. Jag ställer in skärpan och försöker hitta rätta vinklarna med min kamera. Det fladdrar till i kläderna och en åkare är förbi i ett ögonblick. Man måste vara superkoncentrerad för att hinna ta en bild.

Sandra Näslund är regerande världsmästare i skicross och jag försöker fokusera kameran på henne. Som skidåkare fattar jag inte hur hon vågar kasta sig utför en isig och stenhård pist på det sätt hon gör. Som fotograf är det tur för mig att hon gör det flera gånger. Chansen att fota återkommer under en träning. Hon trotsar den minus 25-gradiga kylan. Det är inte mycket glamour över en träningsmorgon under försäsong i kyla och mörker. Men för Sandra är det OS som hägrar i vinter. Ingenting tycks hindra henne från att träna.

Jag hoppas få se henne på skidor i vår. Kobåset är favoritplatsen för henne i Hemavan. Vore kul att få ta några bilder på henne i några lössnösvängar med en OS medalj runt halsen.

Denna skidåkartjej från Kramfors säger själv att hon gillar all typ av utförsåkning. Hon kör på med slalom, storslalom och offpist. I Hemavan Tärnaby är det nu sjätte vintern hon vistas mellan tävlingar och resor ute i världen. Hon går på skidhemmet, Tärnaby. Nu blir det väl inte så mycket besök av Sandra i vintern då världscupen dragit igång och det är ett OS år. Bara i december före jul är det sex världscuptävlingar i tre olika länder.

Nu vet vi att Sandra slog till i första tävlingen och vann direkt. Självförtroendet finns där efter fjolårets framgångar och vi får nog se henne på pallen många gånger framöver.För Sandra är det förstås OS i Pyongyang som är vinterns stora mål. Hon tränar gärna lite extra i velodromsvängar inför kommande utmaningar. Det ska vara höga farter och finnas utrymme för lite missar här och där i en tuff bana.

När jag träffade henne och innan hon styrde söder ut med skidpaket och väskor hann hon några slalomåk med kompisarna från Skidhemmet i Ingemarbacken. Vi önskar Sandra all lycka till i vinter. Jag hoppas få se henne på skidor i vår. Kobåset är favoritplatsen för henne i Hemavan. Vore kul att få ta några bilder på henne i några lössnösvängar med en OS medalj runt halsen.