Nyheter/Blogg

En växande gondolby

Av Pontus Lindh
15 augusti, 2019 i Nyheter i Hemavan

Ni som har besökt oss i sommar har säkert lagt märke till alla traktorer och grävmaskiner som huserar vid gondolen. Kanske har ni även undrat vad som är på gång?

Hemavan växer i både öst och väst där vi i tidigare inlägg berättat om den nya skidliften som byggs i området Fjällforsen i Hemavans östra del. I detta inlägg ska vi ta en närmare titt på det nya området som börjar växa fram i Gondolbyn där Solkattens camping tidigare var placerad.

Under de senaste åren har vi kunnat se ett helt nytt boendeområde växa fram med moderna stugor och Ski Lodge-lägenheter i bästa läge vid barnens favorit Lämmellandet och med direkt access till Hemavan Gondol. Området som vi idag kallar Gondolbyn är nu på väg att växa ytterligare i form av 18 större byggrätter där upp till 1500 nya bäddar är planerade inom området som ni ser i illustrationen nedan.

Under sommaren har det varit full fart i området med traktorer och grävmaskiner som har grävt in vatten och avlopp till byggrätterna. I augusti-september fortsätter arbetet med att göra färdigt vägar och belysning.

I höst är det planerad försäljningsstart för byggrätterna och redan till sommaren 2020 är det beräknat att första husgrunderna börjar ta plats. Vid frågor om projektet kontakta Thomas Ringbrant, VD, Hemavan Alpint AB.