Nyheter/Blogg

Ny säsong på Björk

Av Pontus Lindh
4 oktober, 2019 i Nyheter i Hemavan

Vi är glada att presentera Carl Jonsson som ny ansvarig över Björk – Topprestaurang & Fjällbar för vintern 2019/2020. Carl kommer ursprungligen från Umeå och är utbildad kock med flera spännande meriter i bagaget. Han har bl.a. assisterat under Bocuse d’Or (VM i matlagning), jobbat på omtyckta Socialize och Hunger & Törst i Umeå, restauranger i Stockholm och Göteborg, samt senast på Tommy Myllymäki’s Julita Wärdshus utanför Katrineholm.

Bild: Julita Wärdshus

Kommande säsong i Hemavan blir Carl’s femte, och den fjärde på Björk. Precis som för många av oss andra så är det naturen, fjällen och skidåkningen som gör att Carl trivs bra i Hemavan.

Vi ser fram emot en ny vinter på Björk tillsammans med Carl, som gillar de genuina norrländska maträtterna och har en fäbless för sås (låter bra va!?). Han låter hälsa att menyn för säsongen utgår från hållbar matlagning och svensk råvarukultur, en levande meny i linje med Björks grundkoncept. Lunch serveras kl 11-16 och middagssittningar på lördagar kvarstår. Man kan självklart kontakta Carl om man är ett större sällskap som önskar äta på Björk utöver deras öppettider.

Nytt för säsongen är också att man satsar på ett alternativ till den klassiska Afterskin genom ”Lördagsdrinken”. Det blir bra deals på bärs, vin eller bubbel inklusive tilltugg på lördagseftermiddagar hela vintern.

Vi hälsar Carl välkommen till oss och er andra välkomna till en god vinter på Björk – Topprestaurang & Fjällbar!