Nyheter/Blogg

Information om Coronavirus (Covid-19)

Av Pontus Lindh
28 april, 2020 i Nyheter i Hemavan

Hemavan Alpint och Tärnaby Alpint stängde sina verksamheter söndag 5 april. Beslutet innebär att vi inte kommer ta emot några gäster i de stugor/lägenheter som förmedlas av Hemavan Alpint samt att liftar och pister kommer vara stängda resten av säsongen 19/20. Beslutet har fattats med anledning av Coronapandemins utveckling och för att värna om regionens sjukvård samt gästers, medarbetares och ortsbors välbefinnande.

Ombokning och återbetalning

Vi jobbar för fullt med att hantera ombokningar och återbetalningar. Du behöver inte kontakta oss kring ditt ärende igen utan vi hanterar det så fort vi kan.  Vi ber om förståelse att trycket är högt.

Läs mer om vad som gäller kring säsongskort

Våra anläggningar är nu stängda

I och med att vi nu har stängt våra skidanläggningar för säsongen betraktas våra anläggningar som arbetsområde då vi fortsatt jobbar med underhåll, nedmontering, byggnationer etc. Därför är det inte tillåtet att vistas i nedfarter eller liftspår under någon tid på dygnet. Vi bedriver inget säkerhetsarbete vilket betyder att ingen lavinbedömning eller lavinbekämpning utförs. Vi har ingen beredskap för omhändertagande utan hänvisar till 112 vid nödsituation. För information om aktuellt bedömning av generell lavinfara se Naturvårdsverkets  lavinprognoser.se

Vill du komma i kontakt med oss?

Det är väldigt många som kontaktar oss just nu kopplat till Coronaviruset (Covid-19). Vi ber om förståelse att vi under dessa extraordinära omständigheter behöver prioritera att hjälpa de kunder som har resor inbokade i närtid. Vill du komma i kontakt med oss når du oss enklast på e-post bokning@hemavantarnaby.se

Mer information om Coronaviruset och aktuell status finns att läsa på:
Folkhälsomyndigheten
1177 vårdguiden
UD