Nyheter/Blogg

Björk – Topprestaurang & Fjällbar får nya operatörer

Av Pontus Lindh
3 augusti, 2020 i Nyheter i Hemavan

Nytt för vintern 2020/2021 är att Björk – Topprestaurang & Fjällbar kommer att drivas av trion från den populära Hemavan-restaurangen Nannas Kök & Bar.

Björk – Topprestaurang & Fjällbar har prisats för såväl arkitektur som för matupplevelsen under flera år och alltid drivits i egen regi av Hemavan Alpint, som också driver skidanläggningen i Hemavan. Under vintersäsongen 2020/2021 kommer istället den ståtliga topprestaurangen, som står på gränsen mellan fjällbjörkar och kalfjäll med en vidunderlig utsikt över fjällvärlden, att drivas av ägarna till fd. Nannas Kök & Bar, som var en mycket omtyckt året runt-restaurang mitt i byn. Krögartrion, Thomas Alexsson, Izabela Salska och Pontus Carlstein, driver även Restaurang Solkatten vid Hemavan Gondol sedan 3 år tillbaka.

Med dessa väldigt erfarna och omtyckta restaurangföretagare ser vi fram emot en snörik vinter med härlig stämning och god mat på Björk. Vi önskar Thomas, Izabela och Pontus lycka till och tipsar alla gamla och nya gäster att svänga förbi Björk i vinter för nya smakfulla upplevelser!