Nyheter/Blogg

Hemavan Alpints nyheter för vintern 20/21!

Av Pontus Lindh
23 oktober, 2020 i Nyheter i Hemavan

Trygg och säker bokning, 75 plussare blir hedersgäster, 0-3 åringar lånar utrustning gratis, pizzeria på Solkatten, de 21 första bostäderna byggs i nya Gondolbyn och smidigare skidpassförsäljning på plats i Hemavan. Där har vi några av Hemavan Alpints nyheter inför vintern 20/21.

75 plussare blir hedersgäster

Folke Edvall, en legend i Hemavan, gjorde sin 50:e säsong samma år som han fyllde 80 år. Nu kan Folke och alla andra som fyllt 75 år åka skidor gratis hos oss.

Har du fyllt 75 och älskar skidåkning eller kanske vill prova något nytt och stå på skidor för första gången? Vi ser våra äldre, precis som våra yngsta åkare, som hedersgäster! Därför erbjuder vi nu dig som fyllt 75 år gratis skidpass när du åker skidor hos oss. Är du mellan 65-74 år har du precis som tidigare reducerat pris på skidpass.

0-3 åringar lånar utrustning gratis

Vi tycker det är självklart att även de minsta i familjen ska prova att åka skidor men vi vet också att tillfällena, när alla familjemedlemmar är pigga, mätta och redo för skidåkning, kan vara korta. Därför blir vårt bidrag till en strulfri skidsemester att alla 0-3 åringar från och med vintern 20/21 kan låna skidutrustning i skiduthyrningen gratis för att på ett lekfullt sätt prova på skidåkning. Erbjudandet gäller för en skiddag åt gången i mån av tillgång. Utrustningen kan ej förbokas. Gå in på skiduthyrningen när det är dags så hjälper personalen er att hitta rätt utrustning.

21 första bostadsrätterna i Gondolbyn

Nu har försäljningen av de första 21 bostadsrätterna i BRF Gondolbyn 5 startat. Lägenheterna har suveränt ski-in-ski-out-läge ett stenkast från populära Hemavan Gondol, pisterna och barnfamiljernas favorit – Lämmellandet. Sommartid blickar du ut över grönskande sommarfjäll från balkongen och med gondolliften som närmsta granne tar du dig snabbt och smidigt upp på fjället där den världsberömda Kungsleden möter dig vid gondolliftens toppstation. Intresserad av att veta mer? Besök gondolbyn.se för mer information.

BRF Gondolbyn 5 är först ut att färdigställas av de totalt 15 större byggrätterna som Hemavan Alpint säljer i Gondolbyn. Försäljningen av byggrätterna har överträffat alla förväntningar där 8 av 15 byggrätter nu är sålda. Totalt omfattar området 1200 nya bäddar där byggrätterna K,M,N,O och Q kommer till försäljning i januari 2021. Redan nästa sommar kan vi räkna med att fler hus börjar ta form i den växande Gondolbyn.

Kontakta mäklare Magnus Forsberg om du vill veta mer om tomterna i Gondolbyn. Du hittar även mer information på Mäklarringens hemsida.

 

Sladda in på en pizza i vinter

Vad kan passa bättre än en hämtpizza på ankomstdagen? Eller varför inte sladda in på en nygräddad pizza mellan åken i backen. I vinter kommer restaurang Solkatten servera hungriga skidåkare pizza både dag- och kvällstid. Menyer och öppettider presenteras här och i våra sociala medier inom kort. För dig som älskar kombinationen av pizza och skidåkning kan vi även tipsa om vårt nya paketerbjudande, Hemavan Plusmeny där skidpass, skidhyra och pizza ingår till rabatterade priser.

Förboka skidpass, skidhyra & skidskola online!

För att skapa en trygg och säker miljö där vi undviker onödig trängsel i våra skiduthyrningar och shopar har vi nu gjort den ännu enklare att förboka våra skidprodukter.

Att köpa och ladda skidpass gör du, precis som tidigare, enklast här på webben. För dig som vill köpa ett nytt eller förlänga ett befintligt skidpass på plats kan i vinter göra det i någon av våra skidpass-automater som finns placerade vid Centrumhuset, Hemavan Gondol och Fjällforsliften. Nytt är också att du kan förboka skidhyra ända fram till din ankomst här.

Vi har i samma veva gjort det möjligt att både boka privat- och grupplektioner med vår skidskola online, läs mer här.

Mat och fika smakar bäst utomhus

Vi tycker mat och fika smakar bäst utomhus – därför satsar vi i år på större och fler mat – och fikaplatser för alla hungriga skidåkare. Anders Bistro bygger ut sin soliga uteservering och ytterligare en mysig grillplats har tagit plats uppe på fjället.

Boka tryggt med vårt stärkta avbeställningsskydd

För oss är det viktigt att du som gäst känner dig trygg när du bokar boende och skidpass hos oss. Därför stärker vi nu vårt avbeställningsskydd med bland annat öppet köp fram till 30 dagar före ankomst. Dessutom har du som köper säsongspass rätt till återbetalning som motsvarar den del av säsongspassets giltighetstid som inte kunnat nyttjas om Hemavan Alpint på grund av Coronapandemin måste stänga sin verksamhet innan utsatt sista datum för vintersäsongen. Mer information om vår trygga bokning hittar du här.

Björk – Topprestaurang & Fjällbar får nya operatörer

Björk – Topprestaurang & Fjällbar har prisats för såväl arkitektur som för matupplevelsen under flera år och alltid drivits i egen regi av Hemavan Alpint. Under vintersäsongen 2020/2021 kommer istället den ståtliga topprestaurangen, som står på gränsen mellan fjällbjörkar och kalfjäll med en vidunderlig utsikt över fjällvärlden, att drivas av ägarna till fd. Nannas Kök & Bar, som var en mycket omtyckt året runt-restaurang mitt i byn. Krögartrion, Thomas Alexsson, Izabela Salska och Pontus Carlstein, driver även Restaurang Solkatten vid Hemavan Gondol sedan 3 år tillbaka.

Med dessa väldigt erfarna och omtyckta restaurangföretagare ser vi fram emot en snörik vinter med härlig stämning och god mat på Björk. Vi önskar Thomas, Izabela och Pontus lycka till och tipsar alla gamla och nya gäster att svänga förbi Björk i vinter för nya smakfulla upplevelser!

Detta är en sammanställning av Hemavan Alpint AB´s nyheter för vintersäsongen 20/21.

För mer information kontakta:

Toni Franz, VD Hemavan Alpint AB
Tel: +4670-567 77 44
E-post: toni.franz@hemavan.nu

Pontus Lindh, Marknadschef Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-894 76 60
E-post: pontus.lindh@hemavan.nu