Nyheter/Blogg

Färgsprakande bilder från Syterskalet

Av Pontus Lindh
15 september, 2022 i Nyheter i Hemavan

I det gyllene höstljuset händer det. Det nya fjällområdet Syterskalet klättrar fram mellan fjällbjörkar upp mot fjället. Det är en nyp mig i armen-känsla att vi åker skidor här redan i vinter.

Nedfarterna i Syterskalet utformas noggrant för att ta tillvara på terrängens naturliga former och bevara den för Hemavan unika skogsskidåkningen i gles björkskog.

I Syterskalet som vi har valt att namnge vårt nya fjällområde till, får vi under krispiga vinterdagar njuta av nya vyer. Vyer som får oss att blicka mot just Syterskalet, kanske vårt mest hisnande landmärke, samt vyer mot Artfjället och de dramatiska Norska fjälltopparna i horisonten.

I höst är det full aktivitet i området där Syterskalets nya nedfarter tar form. Pisterna utformas noggrant för att ta tillvara på terrängens naturliga former och bevara den för Hemavan unika skogsskidåkningen i gles björkskog. I bilderna nedan ser vi nedfarterna och det område som på sikt ska bli Syterskalets levande centrumområde med  boenden, restauranger, butiker och aktivitetsytor.

 

FÄRGSPRAKANDE BILDER FRÅN SYTERSKALET

VILL DU VETA MER?

OM SYTERSKALET