Hemavan Gondol på sommaren

För dig som inte vill gå uppför fjället finns Hemavan Gondol. Färden upp till toppen tar cirka 5 minuter och du njuter av milsvid utsikt på vägen upp samtidigt som du vilar benen.

KÖP GONDOLBILJETTER

Den världsberömda Kungsleden ligger i direkt anslutning till gondolens toppstation och det finns även en utsiktsplats med sittplatser där du kan njuta av fika med magiskt utsikt!

Hemavan Gondol är öppen för både fjällvandrare och cyklister, men observera att det inte finns några byggda cykelleder och att all cykling sker på egen risk. Ni kan lösa biljetter online samt vid Gondolens dalstation. Hundar är självklart också välkomna att vila benen i gondolen. Cirka 400 meter nedanför toppstationen hittar ni det arkitektoniska mästervärket Björk – Topprestaurang & Fjällbar som serverar utsökt lunch med lokala råvaror hela sommaren. (Observera att det inte finns något påstig till gondolen vid Björk och att du måste gå tillbaka till toppstationen om du vill åka gondolen ner till byn. Björk håller öppet när gondolen är öppen)

Det finns möjlighet att hyra bärstol för barn vid Gondolens dalstation. Pris: 75 kr/dag.

ÖPPETTIDER SOMMAREN 2024

Scrolla till höger för att se hela tabellen
5 JULI – 18 AUG
HEMAVAN GONDOL DAGLIGEN 10-17
23-AUG – 29 SEP
HEMAVAN GONDOL FRE-SÖN 10-17