Hemavan Gondol på sommaren

För dig som inte vill gå uppför fjället finns nya Hemavan Gondol. Färden upp till toppen tar cirka 5 minuter och du njuter av milsvid utsikt på vägen upp samtidigt som du vilar benen.

Den världsberömda Kungsleden ligger i direkt anslutning till gondolens toppstation och det finns även en utsiktsplats med sittplatser där du kan njuta av fika med magiskt utsikt! Från gondolens toppstation finns en väg ner till det arkitektoniska mästerverket Björk – Topprestaurang & Fjällbar där det serveras förstklassig mat och fika. Björk ligger placerad cirka 400 meter från Hemavan Gondols toppstation, och det finns en grusväg som slingrar sig ner till restaurangen från toppstationen. Observera att det inte finns något påstig till gondolen vid Björk och att du måste gå tillbaka till toppstationen om du vill åka gondolen ner till byn.

Hemavan Gondol är öppen för både fjällvandrare och cyklister. Ni kan lösa biljetter online samt vid Gondolens dalstation. Hundar är självklart också välkomna att vila benen i gondolen. För dig som planerar att ta med cykeln i gondolen finns inga byggda cykelleder så det är stigcykling som gäller. All cykling och fjällvandring sker på egen risk. Vi har personal utbildad i första hjälpen och skadeomhändertagning  (SLAO Cykelpatrull) på plats under Hemavan Gondols öppettider. när Gondolen är öppen. Vid olycka i anslutning till skidområdet, när gondolen är öppen, kontakta liftpersonal eller ring +46(0)70-8947628. Längre borta på fjället, eller direkt livshotande skada, ring 112.

Hemavan är ett populärt område för fjällvandring och cykling och därför visar vi respekt och hänsyn mot dem som vi delar naturstigarna med. Information om allemansrätten hittar du hos Naturvårdsverket; https://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/Det-har-galler/