24 timmar trailrunning

24 timmar, 24 kontroller, en karta och kompass – racet Hemavan 24 är en maxad fjällupplevelse som sätter viljan och uthålligheten på prov.
 – Det här är ingen elittävling, de flesta deltagarna är vanliga fjäll- och träningsintresserade människor på jakt efter en rejäl utmaning, säger Björn Rydvall, arrangör av tävlingen.

Första gången tävlingen arrangerades var 2007, och förutom ett uppehåll 2014 har Hemavan 24 varit ett årligt event. Reglerna är lika enkla som tävlingen är utmanande: På 24 timmar ska ditt lag plocka så många som möjligt av de 24–30 kontroller som finns utplacerade på fjället mellanNNorra Fjällnäs och Umasjö. Det är en tuff terränglöpning i oberäkneligt väder, men framför allt en oslagbar fjällupplevelse, menar Björn Rydvall som själv tävlat internationellt inom multisport i många år.
 – Har du grundläggande kunskaper i kartläsning och kompass, och normalt sett klarar en dagsetapp på 10–15 kilometer med tung packning så fixar du det här. Vi har haft deltagare som gett upp ett år, men kommit tillbaka och klarat det nästa. Tävlinginstinkten får dig att lyfta, säger han.

 Hemavan 24 går av stapeln den 29–30 juli 2016. För mer information besök www.hemavan24.se