6 enkla äventyr i Hemavan Tärnaby

Ett enkelt microäventyr hinner du med på en eftermiddag eller kväll. Sänk tröskeln till naturen och skapa minnen för livet. Vi tipsar om 6 enkla utflykter med minimala förberedelser.

1. Kaffe vid Drottningleden

Ta bilen upp till Laisaliden och kliv ut en bit från Drottningledens parkering och du har en fantastiskt vy och kan känna dig ensam på fjället med en stärkande kopp kaffe och något gott tillbehör.

2. Vandra i det fria

Precis som många vill tura och åka offpist finns det en oerhörd frihet i att likt djuren kunna vandra uppe på skaren och upptäcka naturen. Hyr ett par snöskor och upptäck nya miljöer, upp på fjällen eller in i den orörda skogen.

3. Norrskenstur

Att få uppleva norrsken kan du göra ganska ofta här i området. Oavsett om du vill ta på dig skidorna eller bara promenera är det en grym upplevelse att klä sig varm och bara lyfta blicken mot skyn. Det finns många appar till telefonen som kan guida dig till vilken dag det väntas bra norrsken på himlen.

 

4. Pannlampsåkning

När barnen sover och lugnet infinner sig i stugan har du med lite ork fortfarande ett äventyr kvar. Spänn på skidorna och sätt pannlampan på huvudet. Att åka fram i mörket och tystnaden och höra naturen kan ge både endorfin och adrenalin.

5. Pimpla på Överuman

Packa ryggsäcken med kaffe, smörgås, maggot och spö. Sen är Överuman en biltur västerut mot Norge från Hemavan sett. Vänta in öringen och njut under tiden av Artfjällets orörda snö i kulissen. All info kring fiskekort och rättigheter hittar du på hemavan.nu

6. Ol-Antas holme

I Tärnaby har du ett härligt microäventyr om du inte behöver mycket till skidvana för att klara, hela familjen kan åka med. Eller tar du skotern. Oavsett så utgår du från hotellet med nåt gott i ryggsäcken och följer Sjöspåret till eldstad och vindskydd.