FAMILJEN flyttar in

Modern mat, lokala råvaror, handplockade ölsorter och fokus på kaffe – FAMILJEN är den lilla Tärnabyrestaurangen med mycket hjärta.

Tärnaby har blivit med nytt kafé. Restaurangen vid Tärnaby Rooms and apartments har förvandlats till FAMILJEN, och menyn fyllts med vegetariska rätter så som sallader, soppor, mackor och espresso. Enkla, vällagade rätter med lokala råvaror och hälsofokus.
– Hemavan och Tärnaby utvecklas mycket, men restaurangmässigt lever man kvar lite i det förflutna, det är mycket kött och potatis. Jag tror att tiden är mogen för ett lite modernare koncept, säger Ola Söderlund som tillsammans med hustrun Maria står bakom det nya kaféet.

olamaria-8582Ola är ursprungligen från Vimmerby i Småland, och paret träffades i Umeå. För sex år sedan flyttade makarna till Tärnaby, och Ola har sedan dess hunnit driva restaurangen Söderlund & Persson i Hemavan och arbetat på Tärnaby Fjällhotell. Med nya kaféet FAMILJEN vill Ola och Maria fokusera på hälsosam mat och den stora passionen: kaffe.
– Vi har blivit riktiga kaffenördar, och det har saknats ett bra utbud här uppe. Lagom till högsäsong ska vi vara igång med ölservering också, där kommer vi att ha ett litet handplockat utbud. Det går igen i allt – att vi verkligen brinner för produkten, säger Ola.

TEXT: JONAS PEKKARI
FOTO: MARIANNE LINDGREN