Första året på toppen

Klapprande pjäxor, doften av ångande glühwein och sorlet från gäster – ljudbilden kunde vara hämtad från vilken österrikisk alpkrog som helst. Men arkitektur, materialval och meny skvallrar om något annat.


 – Björk Topprestaurang & Fjällbar har blivit ett landmärke här i Hemavan. Murman Arkitekter tog fram en väldigt djärv design, ochdet ville vi fånga upp i hela upplevelsen – även mat och dryck. Vi har hela världens kök som inspiration, men med lokala och ekologiska råvaror så långt det bara går, säger Staffan Alfredsson, ansvarig för restaurangverksamheten inom Hemavan Alpint AB.

Ett år har gått sedan den nya topprestaurangen stod klar, och Staffan med Björkteamet kan blicka tillbaka på en framgångsrik vinter- och sommarsäsong för Hemavans nya toppkrog.

 

 

 

Det har varit fantastiskt kul, över förväntan både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Vi tog avstamp i att vi verkligen ville skilja ut oss, det har vi lyckats med.

Förutom populär dagservering och självklar pit-stop för törstiga utförsåkare har Björks olika kvällsaktiviteter visat sig vara en riktig succé. Fonduekvällar, Beer Makers dinner och livemusik är några av evenemangen som dragit fullt hus.


– Vi har varit fullbokade i stort sett varje kväll förra vintern, nu ska vi försöka utöka med fler kvällar. Inför vintern 2016–2017 har vi beslutat att kvällstid satsa mer på fasta trerättersmenyer och kommer att flytta Fonduekvällarna till Restaurang Solkatten, säger Staffan Alfredsson.

Foto: Nicklas Blom