Höjdarrestaurang i toppklass

Vinterns mest efterlängtade nöjestillskott är äntligen på plats. Lagom till luciahelgen slås portarna upp till Hemavans nya toppstuga. Under sommaren har en förvandling pågått vid Solkattsliften. Nu kan besökare njuta av god mat och en utsikt som slår det mesta i den nya restaurangen BJÖRK.
– Det är en stor och rymlig restaurang med solterrass, totalt har vi plats för 200 gäster, säger Pontus Lindh, marknadsansvarig för Hemavan Alpint AB.
Förutom lunch och fikaservering kommer man att öppna för middag flera kvällar i veckan. Dessutom ordnas transport till och från restaurangen för middagsgäster.

Bakom formgivningen av BJÖRK står den välrenommerade arkitektbyrån Murman arkitekter, som uppmärksammats för spektakulära projekt som det experimentella Juniper House på Gotland, Microsofts ultramoderna huvudkontor i Stockholm och det blivande Sametinget i Kiruna. Men kanske är det framför allt Murmans nära relation till fjällvärlden som gjorde att valet föll på Stockholmsbyrån. Man har sedan tidigare satt sitt arkitektoniska avtryck i Idre, Åre, Riksgränsen och Ramundsberget – och nu har turen alltså kommit till Hemavan.

TEXT: JONAS PEKKARI
ILLUSTRATION: MURMAN ARKITEKTER