Mer längdåkning i Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby är världskänt för att vara bland de tidigaste anläggningarna på säsongen med att erbjuda högklassig utförsåkning. Nu vill man erbjuda samma tidiga säsongstart även för längdåkare. Cajsa af Ekenstam på Visit Hemavan Tärnaby berättar;
– Visit Hemavan Tärnaby tillsammans med flera lokala aktörer och Storumans kommun fortsätter denna säsong satsningen på längdskidspår och anläggningar. Vi vill skapa förutsättningar för att kunna erbjuda högklassiga spår redan i oktober/november.

langd-4902

Satsningen är flerårig och innebär rent praktiskt förbättringar och markförberedelser av befintliga spår, inventeringar i maskiner, snögaranti på försäsongen och ett helt nytt informationssystem med skyltar, ny längdguide samt digitala kanaler.
 – Det ska bli mycket lättare att få mer och tydligare information om spårstatus och det tas ett helhetsgrepp på prepareringen av längdspåren i hela området. Målet över tid är att de ska prepareras varje dag under högsäsong, säger Cajsa.

Med en höjd kvalitet på längdanläggningarna hoppas man kunna locka träningsgrupper och klubbar från hela Västerbotten men även från grannlandet i väst. Och vem vet, snart kanske de internationella blickarna tittar åt Hemavan Tärnaby både när det gäller utförsåkning och på tvären tidigt på vintersäsongen.

langd-4617

Foto: Marianne Lindgren