Skoterfest

elin

Foto: Hemavan fly

– Det ger en extrem adrenalinkick, trots den relativt korta tiden, det är ju över på några ögonblick.
Det säger Elin Haglund, 21 år som 2016 vann damfinalen för skotrar utan turbo i Hemavan Hill Climb. Förväntningarna, från skoterentusiaster, på grymma skoterförhållanden i Hemavan Tärnaby är numera högt ställda varje vinter. Supersköna stora vidder, ett stort lednät och bra kringservice är självklara faktorer när det snackas skoter och detta område. Lika höga förväntningar sätts på skoterevenemang av hög klass. Olika typer av skoterarrangemang brukar varje vinter vara många skoterälskares höjdpunkt och en självklar reseanledning till Hemavan Tärnaby.

Årets absoluta höjdpunkt på detta tema är, utan konkurrens, skoterfesten Hemavan Hill Climb, den 11 februari. Det är då vinterns snabbaste ekipage uppför Hotellbacken i Hemavan ska krönas. Ett backrace av klassiska mått och reglerna är superenkla – trycka gasen i botten och var först över mållinjen.

Nytt för i år är att det kommer satsas på en helt egen damklass från kval till final. Något som Elin tycker är på tiden;
– Häftigt att tjejerna äntligen får ta lite mer plats, jag hoppas det lockar fler tjejer att våga ställa upp. Det är en grymt rolig helg för både tävlande och publik.