Tio tips som håller humöret uppe hela dagen

Hemavan och Tärnaby har något för alla familjemedlemmar. Rutinerade skidföräldrar ger här åtta tips som håller humöret upp hela dagen. 

 

1. Vila i liften

Trötta ben kommer naturligt för de flesta i dessa miljöer. Se till att förbygga tröttheten genom att variera med att ta gondolen eller linbanan då och då så de små får vila lite extra. Det kommer du ha igen under eftermiddagen.

2. Barnområdena

Minimonne i Tärnaby och Lillprinsen i Hemavan är två platser att peka ut för att de minsta ska få en lättsam och spännande upplevelse i backen. Åk slalom mellan djuren och gör en high five med Lenny.

3. Uteluncherna

Med solen värmande i ansiktet känns det fel att gå in för att äta lunch. I både Minimonne i Tärnaby och runt skicrossbanan i Hemavan finns bra grillar och platser för att äta ute.

4. Hoppen

För de lite större är parkerna en stor anledning att besöka Hemavan och Tärnaby. Få kan stoltsera med en park som är redo tidigare på säsongen och oavsett nivå finns massa utmaningar att testa på. Skicrossbanor, rails och hopp för alla nivåer. Risken är att ni blir kvar här hela dagen om barnen får bestämma!

5. Fyll fickorna

Underskatta inte energiintaget när ni står på skidor eller snowboard en hel dag. Nötter, russin eller choklad – att ha lite extra proviant med sig är en enkel lösning för att humöret ska vara intakt före lunch och före stängning.

6. Fika!

Ni hinner åka mycket på en dag. Så ta er tid att testa några av de sköna caféerna i området. Folkes Fjällcafé bjuder på godsaker och förhoppningvis skön sol på uteplatsen, som även vuxna uppskattar. Eller sätt dig på Café Tärningen vid Ingemarbacken i Tärnaby och spana in tävlingsåkarnas träning över en bulle.

7. Träffa Lenny

Även om en high five med en Lenny-figur i barnområdet kan vara kul så är det inget mot att träffa honom i egen hög person. Vid sin egen scen i Hemavan är det dans och underhållning de flesta eftermiddagar. Hans egen sång hittar du på Spotify att träna på under resan hit.

8. Solgrop i Lillprinsen

Under vårvinterdagarna är ni garanterat inte ensamma om att gräva en solgrop vid sidan om Lillprinsen. Men här har ni ett perfekt läger och kan låta barnen åka i den lätta backen på egen hand med solen tar hand om er.

9. Lekland

Har ni följt råden ovan kanske ni till och med orkar med Lenny Lekland nere i Bayhill i eftermiddag? Annars kanske det blir en bra förmiddag vid lite sämre väder nån dag.

10. Avsluta med strike

I Tärnaby finns både bowling och en sporthall att hyra för den som vill varva snöaktiviteterna med andra inomhusaktiviteter.