Nyheter/Blogg

Ingen liftburen cykling sommaren 2019

Av Pontus Lindh
1 juli, 2019 i Nyheter i Hemavan

Sommaren har kommit till Hemavan och vi har fått frågor från gäster som undrar om det kommer vara möjligt att ta med sig cykeln i Hemavan Gondol i sommar.

Sommaren 2018 var första sommaren med Hemavan Gondol och cirka 10 000 gäster åkte upp med gondolen för att njuta av fjället och vandra längs den världsberömda Kungsleden. Det var dock inte möjligt att ta med sig cykeln upp i gondolen.

För att erbjuda liftburen cykling krävs personal som kan vara behjälpliga för våra gäster vid en eventuell olycka, personal som underhåller cykellederna samt en del andra investeringar för att möjliggöra liftburen cykling. För att vi ska kunna erbjuda en attraktiv, säker och lönsam aktivitet måste den cykelprodukt som finns idag utvecklas. Detta vilket innebär ett samarbete mellan flera aktörer på destinationen. På grund av detta kommer det ej ges möjlighet att ta med sig cykel i gondolen sommaren 2019.

Även om det inte är möjligt att ta med sig cykeln i gondolen i sommar så finns det massvis av härliga cykelleder i området. I vår cykelguide hittar du tips på fina cykelleder.