Hemavan Fjällgourmet

31 januari, 2025 - 2 februari, 2025

Vi lyfter på locket för vårt smaskigaste evenemang i vinter!

Helgen 31 jan – 2 februari är det dags igen för Hemavans smaskigaste evenemang, Hemavan Fjällgourmet. Under denna helg kommer Hemavans restauranger bjuda på en särskild matupplevelse – unik för detta tillfälle, för restaurangen och för gästerna. Vi lyfter fram maten och drycken i strålkastarljuset.

Tanken med Hemavan Fjällgourmet är att få erbjuda det Hemavan är bäst på men med en guldkantad touch – en fantastisk fjällupplevelse med skidåkning hela dagen kantad av god mat och dryck.

BOKA BOENDE MED 50% RABATT PÅ LIFTKORT

DET HÄR HÄNDER PÅ RESTAURANGERNA

(Fler programpunkter tillkommer)

ANDERS BISTRO

  • Från 15 Testa bubbel, vad är skillnader och likheter mellan PetNat, Cremant och Champagne
  • Från 15 Musselbonanza: vi kör olika musselrätter såsom Moules marinier, Moles provencale, Moules frites m.m.

BAROBRO

Barobro är stolta över att presentera två mycket uppskattade gäster till sig under Hemavan Fjällgourmet.

  • Andreas från Lapplands Viltprodukter kommer att bjuda på en spektakulär upplevelse genom att helgrilla ren på Barorbro.
  • Ostronolle, en mästare på ostron, gästar Barobro för att servera både färska och grillade ostron – en smakupplevelse utöver det vanliga.

Program på Barobro:

  • Fredag 31/1
    • 10:00–17:00: Drop-in
    • 19:00–22:00: Tvårätters middag (förbokning krävs)
  • Lördag 1/2
    • 10:00–17:00: Drop-in
    • 19:00–22:00: Tvårätters middag (förbokning krävs)

Boka bord

BJÖRK – TOPPRESTAURANG & FJÄLLBAR

High Coast Whisky, ett framstående svenskt destilleri beläget vid Ångermanälvens strand i Höga Kusten, kommer att gästa Björk under Hemavan Fjällgourmet. Under helgen får vi en unik möjlighet att uppleva High Coast Whiskys prisbelönta sortiment i kombination med Björks delikatesser.

High Coast Whisky är känt för sin noggranna destillationsprocess och sitt engagemang för kvalitet, vilket har resulterat i flera internationellt erkända buteljeringar. Deras whisky är varken färgad eller kylfiltrerad, vilket bevarar dess naturliga smak och karaktär.

Både fredag och lördagkväll finns möjligheten att boka in sig på en unik middagsupplevelse där snacks, tre serveringar, provning och transport med pistmaskin ingår.

BOKA BORD

O’LEARYS

I samband med Fjällgourmet utökar vi vår meny för vintern med inspiration från det amerikanska köket. Upptäck spännande smaker och rätter skapade med vår passion för det bästa av amerikansk matkultur.

Passa också på att ta del av vårt fantastiska 3-rätters erbjudande:
Välj fritt bland våra förrätter och varmrätter – vi bjuder på desserten!

Och självklart har vi tänkt på hela familjen. Våra yngsta gäster får njuta av en varmrätt, och efter maten väntar gratis glass.

Välkommen till O’Learys under Hemavan Fjällgourmet!

SOLKATTEN

Lördagen den 1 februari från kl. 18.00 bjuder Restaurang Solkatten in till en härlig fonduekväll med:

🥂 Smakfulla snittar
🫕 Klassisk fondue med tillbehör
🍰 Ljuvlig dessert
🍷 Utvalda viner som värmer själen
🔥 En sprakande brasa och skön musik i högtalarna

Som kvällens extra guldkant öppnar Thomas upp Solkattens ”vinkällare” där du kan upptäcka spännande och noggrant utvalda viner.

Ta med vännerna och låt er svepas in i värmen, smakerna och den mysiga atmosfären.

Boka bord 

TUNET

Hamburgerälskaren Magnus Friberg gör comeback med sina burgare. Denna gång på Tunet och med nötkött från Slussfors Naturbeteskött. Det blir en ny hemlig burgare varje dag och till det erbjuder vi en större variation av lokalt bryggd öl från Northern Brewers.
🍔 Ny burgare varje dag 🍔
Fredag, kl 17-22
Lördag, kl 17-22
Söndag, kl 17-22
För den som önskar även förrätt och dessert, finns även annat gott på menyn!

VIDE

Våfflor, bubbel och musikquiz på Vide! 🧇🥂🎶 Hela helgen bjuder VIDE på något extra gott – specialvåfflor med spännande smaker som du inte vill missa!

Och på lördag kväll är det dags för en riktigt härlig kväll fylld med musikquiz, bubbel och VIDEs fantastiska våfflor. Samla vännerna, tävla om ära och njut av en kväll med god mat, skön stämning och kluriga frågor. Förbokning krävs, så säkra din plats redan nu! ✨ Obs pistmaskinstransport till och från restaurangen.

Välkommen till Vide för en oförglömlig kväll i våfflornas och musikens tecken! 🎉

BOKA BORD