Förvintertips

I november/ december börjar backarna öppna så smått i Hemavan Tärnaby och nu börjar en ny efterlängtad skidsäsong, hoppas vi får se dig i backarna nu innan jul. Här finns mer att göra och uppleva! Vi har samlat våra bästa oktober, november och december tips till dig som vill komma upp och njuta av fjällen under den mörka men mysiga årstiden.

5 tips på korta fjällutflykter

  • Gå eller åk skidor längs Tärnaleden och fika i vindskyddet vid hängbron.
  • Parkera bilen vid Fjällparken och gå eller åk skidor till Vacker utsikt (ca 10-15 minuters vandring längs Kungsleden). Där finns en eldstad och just det, vacker utsikt! Vill man gå en lite längre tur följer man Kungsleden upp till myren bakom Centrumliften. Därifrån följer man stigen mot Kobåset och kan sen stanna vid vindskyddet på andra sidan myren eller fortsätta en bit till och rasta vid Fjällfinakåtan. 
  • Åk upp till Laisaliden och parkera vid Drottningledens parkering. Beroende på hur föret ser ut, ta en skidtur längs Drottningleden eller gå en bit eller gör upp en eld och fika vid eldstaden som finns vid parkeringen.
  • Parkera bilen vid Ängesdalsvägen. Gå eller åk skidor till vindskyddet vid Rödingträsk.
  • Åk upp till Joesjö och gå eller åk skidor till Atostugan. På väg hem, titta in på Tärna Vilt och proviantera lite godsaker inför julen.

Ta gärna med några vedpinnar att elda med och gå ut och njut av höstlovssolen, som här vid eldstaden vid Drottningledens parkering.

Inomhustips

3 Fikatips

Tärnafjällensbageri & konditori och Tärningen i Tärnaby och Fica i Hemavan är bra ställen om man vill sitta ner en stund och njuta av en god fika.

2 Inomhusaktiviteter

Besök Tärnaby Bowling och Lennys Lekland om vädret inte lockar till utomhusaktiviteter.

3 tips på massage och yoga

Tinas massage och muskelbehandlingar på Tärnaby Fjällhotell, J. Sylvén Massage & Stresshantering i Hemavan och Widings akupunktur i Hemavan erbjuder lindring till stela ryggar och andra besvär eller om du bara vill njuta av en stunds omvårdnad.

Evenemang och mat

I höst och förvinter finns det många anledningar att besöka Hemavan Tärnaby. Vi vill tipsa om våra fina julmarknader i Hemavan och Tärnaby,  säsongspremiär med winter wake up, snowboardtävling i Hemavan, längdtävling i Tärnaby och mycket mer.

Kommande evenemang

 

Julbord

December är inte december om man inte får äta ett gott julbord!

Virisen serverar ett julbord där det flesta råvarorna kommer från den egna gården eller fjället runtomkring. Tärnaby Fjällhotell erbjuder julbord under flera tillfällen i december.