”Att köra OS är en dröm”

Vi bad cyklisten Linn Gustafzzon om sitt smultronställe hemma i Hemavan Tärnaby.

Foto: Marianne Lindgren

Vår roligaste cykelled är helt klart Drottningleden, från Laisaliden ner till Hemavan. Eftersom jag är ute på många tävlingar får jag inte så mycket tid hemma, men väl här cyklar jag så mycket jag kan. Känslan när man cyklar med utsikt över både fjäll och sjöar är obeskrivlig och finns inte på många platser i Sverige. Dessutom är den utmanande för dig som cyklist, det går inte att titta på utsikten för mycket, det är stenigt och knixigt så en heldämpad cykel är att föredra. Men just att få plåga sig lite och få upp pulsen gillar jag. Det var det som fick in mig på cykel i stället för slalom som jag tävlade i förr.

Fakta: Linn Gustafzzon

Familj&vänner ”Mamma och pappa och två tvillingsystrar i Tärnaby. Bor numera i Falun, som är ett cykelmecka där jag kan tävla med OS-mästaren Jenny Rissveds och många andra heltidsproffs, både bland herrar och damer.”

Min fritid ”Jag älskar nya utmaningar, så det blir mycket skidor och skoter vintertid. Nu i sommar testar jag gärna nya saker som pumpar fram adrenalin.”

Mitt jobb ”Jag är tävlingscyklist, men pluggar även till idrottstränare med prestationsinriktning här på Dalarnas Högskola.”

Mina drömmar ”Jag vill bli en av de bästa i världen. Att köra OS är också en dröm. Jennys guld i somras var inspirerande, speciellt eftersom vi tränar ihop. En viktig grej för mig är också att kunna vara en förebild inom cykelsporten.”

Läs mer om Linn på linngustafzzon.se