Profilerna – Lollo Vedbring

Få kan sälja in området runt Hemavan och Tärnaby som Lollo Vedbring. Här ger mäklaren dig med stugdrömmar tipsen vid köp – och smultronstället du inte får missa när du etablerat dig.

Foto Marianne Lindgren

Har du köpt en stuga, tomt eller lägenhet här så har du kanske redan träffat på Lollo på Svenskt Fastighetsförmedling. 

Att hon gör sitt jobb bra fick hon ett fint kvitto på när hon 2018 placerade sig topp-10 i antal sålda villor och fritidshus av mäklarkedjans alla mäklare i Sverige. 

Och till dig som är sugen på ett boende i regionen vet hon hur du bör tänka. 

Fundera först på vad det är du är ute efter. En person som tycker mest om utförsåkning, då är det jättebra att ha en lägenhet inne i Tärnaby eller Hemavan. De är också enklast att hyra ut, om man vill det för att hjälpa finansieringen.

– Vill du åka mycket skoter och ha stugan mer året runt, så kanske det passar bättre utanför centrum. Där är mer lättåtkomligt för att komma ut med skoter i naturen. Sen beror det ju på vilken tid du har, en stuga kräver mer underhåll än en lägenhet.

Att hyra ut är ofta enkelt.

– Prata med förmedlarna vad man kan få in på en säsong, men det är ganska enkelt under högsäsong.

Det är en kort men magisk säsong för långfärdsskridskor

Njuter av skidor, skridskor & cykel

Hon själv njuter av områdets alla aktiviteter året runt. Men nåt hon sällan missar är det korta men magiska säsongen för långfärdsskridskor.

Det är jättefina isar en kort period. Och du kan åka nästan uppe på kalfjäll med utsikten här. Det är svårslaget.

Namn: Lollo Vedbring
Ålder: 56 år
Familj: Sambo och två barn
Yrke: Mäklare
Intressen: Skidor, skridskor, cykel
Smultronställe: Att i november eller december ser jag till att få en skridskortur på Överuman vid Bredviken. Man är nästan på kalfjället, på jättefina isar med utsikt över Oxtindarna i Norge.