Profilerna – Erika & Hans Simu i Boksjön

Att kalla Hans och Erica Simu mångsysslare är ingen överdrift. Snarare tvärtom. – Att ha ett liv som är varierat och att man känner lust. Det är vad det handlar om.

Foto Erik Abel

Textiltryck, slöjdning, timring, fåruppfödning, musikkomponering, tunnbrödbak, skidturande, bastuerbjudanden, boende – det stannar inte där.

Erika bakar tunnbröd i gårdens bagarstuga

De vill bjuda fler på det enkla livet som levs här i Boksjön

Nischa sig verkar inte ligga för paret ute i den magiska Boksjön, tre mil från Tärnaby. Livet som maskiningenjörer nere på Västkusten är långt borta när de nu gräddar några tunnbröd till kaffet.

– Vi valde bort ingenjörskarriären för friheten. Jag var väl någon form av påläggskalv och tänkte att blir jag chef här om fem år kommer jag aldrig härifrån. Så då sa jag upp mig och tog mig ut på en cykeltur genom Europa, berättar maskiningenjör Hans.

Men han hade träffat textilingenjör Erika där nere och deras band var starka. I dag bor de i byn där hon är uppväxt, deras tre barn är utflugna och nästa steg i livet börjar falla på plats. Nu vill de bjuda fler på det enkla livet som levs här i Boksjön.

Ja, det är väl vår livsstil vi erbjuder. Hit kan man komma och bo, njuta av vedeldade bastun vid sjön, lära dig baka tunnbröd, plocka hjortron, ta en skidtur upp i skogen och bara vara, förklarar paret.

Fakta: Hans och Erica Simu
Födda: Båda födda 1966.
Bor: Boksjön
Familj: Tre söner
Intressen: Musik, skidåkning m.m.
Smultronställe: Giemtsbäcken, den går mitt i byn här i Boksjön. Man kan gå upp längst den i skogen. Det är jättefint att både vandra och åka skidor upp här.