Nu byggs nya gondolen

Ursäkta röran, vi bygger om. 50 långtradare med gondoldelar kommer till Hemavan under byggstöket i sommar. Av detta ska det skapas en toppmodern gondol som ger helt nya förutsättningar för alpin skidåkning. Gondolen kommer även att förenkla toppbesök för en större målgrupp.

– Vi vill göra den alpina upplevelsen så bra som möjligt för våra gäster. Mer lättillgänglig åkning och fler åk per dag för gäster på skidor. Gästen får ut mer av sin skiddag eftersom man tar sig snabbare upp på berget. Dessutom blir det belysning ända upp på toppen och snabb väg till topprestaurangen Björk.

– Och självklart vill vi att alla ska kunna ta sig upp, oavsett om man är rullstolsburen eller har små barn i barnvagn, säger Pontus Lindh, marknadschef på Hemavan Alpint.

Hemavan Alpint har sett behovet under lång tid och har drömt om att kunna göra verklighet av denna vision. Och ska man drömma vidare så finns även fler planer framöver. Vision 2025 är arbetsnamnet på en fortsatt utbyggnad av området där det bland annat ryms två nya expressliftar, en ny fjällrestaurang, ett helt nytt skidområde och nya bostäder. Några hus i projektet Hemavan Ski Lodge med boende vid backen är redan klara och fler är under uppbyggnad.

Barnfamiljer är viktiga för anläggningen och dessa kommer att hjälpas mycket av de nya investeringarna.

– Så är det. Vi ser att många yngre klarar av att åka i större backar och får i och med den nya liften en behagligare resa till toppen. Det är härligt att kunna se en fyraåring som åker uppe på kalfjället.

Topprestaurangen Björk kommer liksom sommarlinbanan att vara stängd under sommaren.