Snöyra för alla vinterälskare

Det finns vissa som får något vilt i blicken vid blotta åsynen av en skoter. Som om denna massa av metall, gummi och mekaniska delar i själva verket var ett levande väsen, en urkraft som bara väntar på att tyglas. För dessa människor – den tekniska termen är ”friåkare” – är sommaren bara en enda lång och plågsam transportsträcka. De vandrar ibland oss med stirriga blickar, och gör sitt bästa för att passa in i en oändlig tid av midsommarfester, sol och bad, men i deras sinnen finns bara en sak: Snö. Massor med snö.

Liknande kan sägas om många av Hemavan Tärnabys mest frälsta besökare. Sommarhalvåret har sin självklara charm, med vandringar, fiske, downhillcykling och varma vindar, men det är på vintern som orten lever upp på allvar. Det är vintern som bäddar för långa fartfyllda dagar i backen, vackra skoterturer till röding-pimpling i fjällsjöar, after-ski, big jumps, turskidor, fantastisk offpiståkning och mycket, mycket mer.

I detta nummer får du som vanligt en förstklassig guide till det mesta Hemavan Tärnaby har att erbjuda vinterälskaren. Följ med skidlegendaren Stig Strand på guidad fisketur på fjället, bekanta dig med de lokala profilerna som handgripligen håller maskineriet igång, möt bergets hjältar som rycker ut när det kniper och kolla in parken som varje år bäddar för lite bättre, galnare och mer underhållande åkning. Dessutom hittar du evenemangsguide, bildspecial och vinterns hetaste snackisar, allt samlat i din hand. 

Mycket nöje.