Utomhus kick-off

För 10 år sedan flyttade Linda Nederberg från Tärnaby, där hon är uppvuxen, till Umeå. Hon driver företaget DoYourVision som jobbar med företagsutveckling. Linda återvänder regelbundet till Hemavan Tärnaby och den bästa av alla konferenslokaler. Fjället. 

I september var byggföretaget Selbergs Entreprenad i Hemavan Tärnaby för att fira sin framgång där nytänkande och vi-känsla är två viktiga framgångsfaktorer. Ett tecken på det är att alla 75 anställda fick följa med. Basen var Hemavan Fjällcenter. 

 Fokus för de två dagarna var framgång och upplägget innehöll en rad utmaningar, både fysiska och mentala. De gjorde två vandringar, varav en längre upp mot Dalåive. De 75 delades in i 6 lag med uppgift att både tävla mot varandra och samarbeta. Det fysiska uppskattades och många överraskade sig själva och varandra när toppen skulle bestigas. Gruppens laganda och hjälpsamhet blev tydlig.

Alla gillade fjället som konferensrum och fick uppleva hur terrängen ställer saker på sin spets. De tvingades gång på gång att fatta beslut och välja väg vilket gjorde att styrkor i samarbetet blev tydliga liksom en förbättringspotential att ta tillvara på. Många hade varit i fjällen på vintern, betydligt färre under barmarksperioden. Det var kul att se glädjen och lugnet som infann vid vandringarna och beslutsamheten att återvända på fritiden, kanske med familjen.

Efter en dag på fjället fanns många lärdomar att ta med. I bagaget fanns säkerligen också minnet av den helikopter som överraskade alla och landade högt uppe på fjället. Men som VD, Benny Selberg sa, det hade egentligen inte behövts en helikoptertur, alla var så nöjda ändå, kick-offen i Hemavan Tärnaby blev en succé.

Foto: Mikael Rutberg