Välkommen till framtiden

Bäckarna är glada och ystra. Hela naturen andas energi och nytt liv. Sommaren är i antågande och med den en mängd utomhusaktiviteter som Hemavan Tärnaby kan erbjuda.

Fjällvärlden finns här för alla som vill ta del av den och med en nypa nyfikenhet och ett par bra skor är hela fjällvärlden din. Har du dessutom med en varm tröja och en karta i ryggsäcken kommer du att stå dig bra!

Det finns leder för alla sinnen – vandra eller ta en löptur, bestig en topp eller följ en stig längs foten av fjället. Kryp i grottor, cykla på grusvägar i fjälldalgångarna, eller fiska öring, röding och sik.  Vi hjälper gärna till med tips på några av våra egna smultronställen, eller så utforskar du omgivningarna helt på egen hand eller följer med på någon av de guidade turerna.

En personlig favorit är att avrunda en aktiv dag med picknick på stranden i Solberg eller ta ett dopp i uppfriskande och vindlande Ruttjebäcken.

Hemavan Tärnaby har ett brett utbud. Och bredare ska det bli. I sommar kommer det att se stökigt ut i backen, under tiden som Hemavan Gondol byggs. Det blir områdets nya gondolbana som efter att den invigs i november kommer att kunna ta över 2 500 gäster i timmen den fem minuter långa resan till toppen.

Sommartid kommer den att kunna ta både cyklister och vandrare upp på fjället. Och planerna är många fler, läs mer om dem i Hemavan Tärnabys ”Vision 2025” på sidan 12. Drömmarna är många och vi på Visit Hemavan Tärnaby hoppas snart få förmedla fler spännande nyheter här framöver. I sommar startar vi upp ett nytt koncept – Sommartoppar – där ung och gammal kan göra sin egen samling bergsbestigningar till toppar som vi valt med känsla och omsorg. Alla kan skapa sitt eget äventyr! Sommartoppar inleds med en topphelg, 7–8 juli, då  guidade turer till samtliga sommartoppar erbjuds.

Var sak har sin tid och nu är det dags för ändlösa sommarnätter. Dags att grilla nyfångad fisk över öppen eld innan du kryper till kojs i tältet. Dags för rekreation eller kanske ett litet äventyr. Dags att upptäcka din favoritplats i Hemavan Tärnaby. Och lite senare i sommar, dags att plocka blåbär, hjortron och svamp. För att återigen njuta doften från en solvarm myr. Dags för sommar helt enkelt.

Välkommen!

Sofi Marberg, verksamhetschef Visit Hemavan Tärnaby