Världsmästaren mot OS

Sandra Näslund är en svensk skidåkare som tävlar i skicrossSandra blev Sveriges första väldsmästare i skicross då hon vann VM-guld vid VM i Skicross 2017 i Sierra Nevada i Spanien.

Om vintrarna bor Sandra i Tärnaby, hon har kvar lite på Tärnaby Skidhem där hon har studerat under några år. Vi träffade henne för att få veta lite mer om hennes satsningar.

Familj & vänner

”Jag har pappa Patrik Näslund och min syster Selma hemma i Kramfors. Själv bor jag i Åre tillsammans med en kompis om somrarna. Om vintrarna bor jag i Tärnaby, jag har kvar lite på Tärnaby Skidhem där. Jag snittar nog tio veckor i skolan varje år, resten är jag ute och reser.”

Min fritid

”Egentligen är det mest träning som gäller. Vi är ganska många i skicrosslandslaget som bor i Åre. Det är rätt bra, för då peppar vi varandra till träning. Oftast är det ett gympass på förmiddagen och sedan ett konditionspass på eftermiddagen. Efter det vill man mest vila. Men i sommar har jag köpt en lite bättre cykel och börjat cykla downhill. Det är riktigt skoj och liknar skicrossen med rullar och hopp. Ibland får jag bromsa mig själv, jag har inte koll jämt. Det är lätt att man kör ett lugnt åk men släpper på lite under nästa och då kan det gå lite väl fort …”

Mitt jobb

”Jag är skicrossåkare. Det är fullt fokus på det, så jag jobbar inget på sidan om eller så. Jag försöker plugga lite om höstarna och vårarna och beta av prov när jag väl är hemma, men om somrarna har jag också lov.”

Mina drömmar

”I vinter är det ju OS så där är ett guld det stora målet och det jag siktar på. Åker jag därifrån med medalj är jag väldigt nöjd. Ett guld känns som ett rimligt mål efter vintern som var med VM-guldet och allt. Det kommer att vara jättetufft såklart, men en bra dag när allt stämmer så …”

Mitt smultronställe

”Kobåset. På vårvintern tycker jag om att tura in i Kobåset. Där finns lättåtkomlig och fin åkning på båda sidorna. När man väl tagit Kungsliften upp behöver man ju inte gå långt för att hitta fina åk ner och sedan kan man bara gå upp på andra sidan.”

Foto: Christine Johansson