Årets Stormkock

1 februari, 2020 - 1 februari, 2020

I kallaste februari är det återigen dags för årets hetaste kock-uppgör: Årets Stormkock – där kockar från hela Sverige tillagar sin tävlingsrätt på Trangiakök utomhus. De gör det i rådande väder, även om det är -30 vilket är mycket troligt! Vissa gånger har inte själva kockkunskaperna varit avgörande, utan det faktum hur man hanterar kyla, och framförallt matlagning i kyla. Vi välkomnar er på en annorlunda och spännande kocktävling!

Bra att veta

  • Tävlingen hålls på Trangiakök utanför Tärnaby Fjällhotell (oavsett väder)
  • De tävlande kockarna får se råvarorna en stund före tävlingen, därefter får de en halvtimme att planera en meny.
  • Kockarna börjar matlagningen med 5 minuters mellanrum
  • Hållbarhet är viktigt! Hur väl råvarorna använts och hur mycket svinn som uppkommit kan vara avgörande

Nyhet nummer 1: Martin Moses är årets huvudordförande i juryn

En stor nyhet till 2020 års upplaga av Årets Stormkock är att Årets kock Martin Moses kommer vara huvudordförande i juryn. Martin Moses får sällskap i juryn av Graham Farrell, produktspecialist på grossistbolaget Menigo, och krögarlegendaren Bjarne Rönnskog.

Nyhet nummer 2: Exklusiv Chef’s night i Tärnaby!

Samma dag som Stormkocken koras, den 1 februari 2020, anordnas en Chef’s night på Tärnaby Fjällhotell där Martin Moses lagar en exklusiv sexrättersmiddag tillsammans med Per Andersson, kökschef på Tärnaby Fjällhotell, och Eva Vilhelmsson kökschef Menigo.

Martin Moses tar med sig sina influenser från Michelinkrogar, Årets kock-tävlingen och det göteborgska köket till en kombination av västsvenska smaker och det bästa från fjällen.

Detta förbokas via telefon +46(0)954-104 20, eller mail till reception@tarnabyfjallhotell.com

Läs mer

Kockar som vill tävla i Årets Stormkock är välkomna att anmäla sig till Birgitta Corin på Birgitta.corin@tarnabyfjallhotell.com – några platser finns kvar!

Välkommen!