Premiärhelg för Hemavan Gondol och Sommartoppar Hemavan Tärnaby

6 juli, 2018 - 8 juli, 2018

Vi inleder Sommartoppar 2018 och sommarpremiären för Hemavan Gondol med guidade toppturer till några favoritfjäll.

Hemavan Gondol öppnar för sommaren fredag den 6 juli och går sedan varje dag hela sommaren. De tre guidade toppturerna går av stapeln lördag den 7 juli.

Gondolens öppettider och priser

Guidade toppturer den 7 juli

  • Kungsliftens topp är ny på Topplistan i år. Därför vill vi gärna ta med dig upp dit! Den här helgen är det också sommarpremiär för Hemavan gondol och det är den vi tar första biten för att direkt börja vår vandring på kalfjället.
  • Topptur till det huvudformade fjället-Daalåijvie 1337 möh – lämpar sig för den som vill ta sig an en rejäl topptur med dramatiska vyer och rara växter.
  • Kvällstopptur till norra Storfjällets öga-Gurhkketjåkke-Gurkfjället 895 möh – med chans att se midnattssolen om vädret är det rätta.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till de olika turerna: https://hemavan.nu/sommartoppar/

Arrangemanget är ett samarbete mellan Visit Hemavan Tärnaby, Naturum Vindelfjällen Hemavan och Hemavan Alpint.

Ta gondolen upp på fjället!

För dig som inte vill gå upp för fjället finns nya Hemavan Gondol. Färden upp till toppen tar cirka 5 minuter och du njuter av milsvid utsikt på vägen upp samtidigt som du vilar benen. Den världsberömda Kungsleden ligger i direkt anslutning till gondolens toppstation och det finns även en utsiktsplats med sittplatser där du kan njuta av fika med magiskt utsikt! Från gondolens toppstation finns en väg ner till Björk – Topprestaurang & Fjällbar där det serveras förstklassig mat och fika. Björk ligger placerad cirka 400 meter från Hemavan Gondols toppstation, och det finns en grusväg som slingrar sig ner till restaurangen från toppstationen. Observera att det inte finns något påstig till gondolen vid Björk och att du måste gå tillbaka till toppstationen om du vill åka gondolen ner till byn.