Se & göra sommar

Våra bästa sommar & hösttips

Fjällvandring

I Hemavan finns leder för både stora och små fjällvandrare. Lederna är tydligt märkta, så att du kan känna dig trygg – oavsett om du är ute på en kortare dagstur eller vandrar lite längre med övernattning. Här har vi samlat våra bästa tips!

läs mer

Sommartoppar

I Hemavan Tärnaby finns många fjälltoppar som lämpar sig utomordentligt för toppturer. Bestig minst 4 toppar under en sommar och var med och delta i utlottningen av en weekend på boende i Hemavan Tärnaby.

Läs mer

Hemavan Gondol

Med Hemavan Gondol tar du dig enkelt och smidigt upp på fjället!

Läs mer

Fiske

Hemavan bjuder på lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. Vi tipsar om nappglada ställen. Eller boka en guide som hjälper dig att fånga de riktigt stora ädelfiskarna. 

LÄS MER

Cykling

Kalla det fjällcykling om du vill: en landsväg som följs av skogsstigar som till slut leder dig upp på fjället. Hemavan tar dig varvet runt. Här finns cykling som passar både vana och ovana.

LÄS MER 

Paddling

I Hemavan njuter du av paddling på stilla fjällsjöar och i fridfulla åar, med naturens stillhet som sällskap. Kanot, kajak eller SUP – vi lovar att upplevelsen blir lika skön hur du än glider fram.

läs mer

Restauranger

I utbudet av restauranger finner alla något som passar humöret och aptiten. För att veta restaurangernas öppettider ta kontakt med respektive restaurang.

LÄS MER

Se & göra

Här finns tips på aktiviteter för stora och små!

LÄS MER

Fjällbotaniska trädgården

Fjällbotaniska Trädgården är en liten diamant i fjällvärlden med sitt stora utbud av fjällväxter och den pedagogiska presentationen. Det är Sveriges högst belägna botaniska trädgård och en av världens nordligaste.

LÄS MER

Naturum

Naturum Vindelfjällen Hemavan beskriver, förklarar och ger förståelse för naturen och områdets värden, samt inspirerar till vistelse och naturkontakt. Varje vecka anordnas aktiviteter och vissa av dem riktade mot barnen.

LÄS MER

Lennys Lekland

Kul för stora och små barn, Lennys lekland ligger inne i Bayhill center.

LÄS MER

Shopping

I Hemavan finns många stora och små affärer. Förutom mat så finns det sportutrustning på flera ställen, men du hittar även inredning och lokalt hantverk

LÄS MER

BUS-IDASLoppisar

I området finns ett par loppisar som har sin verksamhet i gång hela sommaren. Ibland poppar det också upp tillfälliga loppisar men här på sidan lyfter vi Bus-Idas och Loppis i Laisholm.

BUS-IDAS Loppis i Laisholm

Aejlies

Läs mer på deras facebooksida.

LÄS MER

Bada bland fjälltoppar

Stranden i Solberg är den mest populära badstranden. Här är vattnet långgrunt och temperaturen kan bli riktigt behaglig i mitten/ slutet av juli.

läs mer

Klättra på väggarna i Hemavan

Bergtryggs butik och boulderhall vid Hemavans Fjällcenter.
Oavsett om du är liten eller stor, vill du träna eller vill du kanske bara prova grejen. Väggarna är inte högre än att man med madrass under klättrar utan säkring.
Det finns skor att hyra på plats, man loggar in via en qr kod och bankid, i shopen öppnar man dörren.
Shopen innehåller klätterprylar av märket Black diamond.
Lokalen är obemannad, barn under 10 klättrar gratis, för barn som är äldre kostar det 100kr/tillfälle.
Betalningen görs via Swish.
Läs mer på Bergtryggs instagram.

Håll Hemavan rent – en uppförandekod

Naturen och de upplevelser den bjuder på är det som lockar besökare året om till Hemavan. Med fler besökare ökar också trycket på naturen och nedskräpning är en av konsekvenserna. För att vi alla även i fortsättningen ska kunna njuta av allt det vackra som naturen bjuder på har vi en enkel uppförandekod till alla som besöker Hemavan året om – skräpa inte ner. Här följer några enkla tips på hur du kan minska avtrycket i naturen:

Läs mer

HAR DU EN STUGA I HEMAVAN DU VILL HYRA UT?

Kontakta oss

SYTERSKALET VÄXER FRAM

läs mer