PROFILERNA – Tobias Axelsson

vanligtmek-hog0641Efter några år på vägarna med jobb som bland annat asfaltsläggare fick Tobias Axelsson ett erbjudande som var svårt att motstå, och sedan årsskiftet driver han Tärna Mek, och servar ”bilar, skotrar och gräsklippare – allt med motor som kommer in”.
– Det var en chans att få vara på hemmaplan och jobba. Jag har läst fordonsprogrammet på gymnasiet, är född och uppvuxen i Tärna och det är här jag vill bo, säger Tobias.

Tobias jobbade sista månaden fram till årsskiftet 2015/2016 jämsides tidigare ägaren Olle Gullerfelt som drivit verkstaden i nästan 40 år. På så vis blev övergången smidig och tillvaron som egen företagare inte fullt så chockartad som den annars kunde ha blivit.
– Jag har fått jättemycket hjälp från Olle och hans fru Mona, det är ju mycket papper som ska fixas hela tiden, säger Tobias.

Efter så många år hade Tärna Mek redan en väletablerad kundkrets, och Tobias tog helt enkelt vid där Olle lämnade det.
– Det var ju perfekt, det fortsatte bara att rulla på. Nu är vi två som jobbar i verkstaden, och ännu så länge finns det alltid att göra, säger Tobias.

På fritiden är det framför allt jakt och skoter som gäller, och i skrivande stund är älgjakten i full gång. Ändå är det i garaget vi når Tobias när Magasin Hemavan Tärnaby ringer för en intervju.
– Där har du ju en grej med att driva eget. Hade man varit anställd så hade man sett till att vara ledig från starten av jakten, nu gick inte det. Men jag kommer mig nog ut i oktober.